RC Europe korak je bliže izgradnji svog distribucijsko-logističkog centra u Hrvatskoj, nakon što je na sjednici Gradskog vijeća Samobora održanoj krajem prosinca 2021. godine usvojen novi Urbanistički plan. Plan je bio preduvjet za razvoj novog gospodarska zona Bobovica. Usvajanje Urbanističkog plana daje RC Europe izravnu potporu Grada Samobora i omogućuje tvrtki početak pripreme dokumentacije za izgradnju distribucijsko-logističkog centra pod nazivom “RC Zone Samobor” što je ambiciozan projekt koji nudi 83.000 m2 skladišnog prostora. prostor neto visine 12 m, pogodan za logističku i proizvodnu djelatnost.

Zgrada, koja je projektirana prema najnovijim građevinskim i ekološkim standardima, nalazit će se na izvrsnoj lokaciji koja spaja dostupnost velikih europskih metropola, blizak pristup Sloveniji i izlaz za Samobor na autocesti A3. Procijenjena vrijednost projekta je cca 75 000 000 €.

RC Europe izjavljuje "Zahvalni smo gradu Samoboru na podršci u realizaciji ove investicije. Vjerujemo da će pridonijeti razvoju ovog kraja i podizanju standarda građana Samobora i okolice otvaranjem novih radnih mjesta i privlačenjem partnerskih tvrtki. Naša tvrtka već više od 16 godina uspješno posluje u mnogim zemljama jugoistočne Europe, pa očekujemo da ćemo i u Hrvatskoj postići značajan uspjeh, pogotovo jer je riječ o projektu jedinstvenom za ovaj dio Europe koji povezuje Hrvatsku sa širom tržište EU."

Trenutni kapacitet skladišta predviđa oko 140.000 paletnih mjesta za palete koje će biti postavljene na 60 metara duge police. Također, planirani su administrativni prostori na istočnom i zapadnom kraju zgrade. Dizajnirani su prema potrebama stanara i sadržavat će administrativne prostore, svlačionice, stambene prostore za suradnike i tehničke prostorije. Skladišna hala služit će za skladištenje prehrambenih i neprehrambenih proizvoda te njihovu distribuciju na različite destinacije ovisno o potrebama kupaca. Posljednja predviđanja pokazuju da će projekt otvoriti do 800 novih radnih mjesta za skladišne ​​radnike.

Završetak izgradnje predviđen je za 2023./2024.

Preuzeto: RC Europe blog s Linkedln-a