Naš obiteljski obrt je osnovan 1978 godine u Zagrebu. Od svog osnutka , primarna djelatnost je pružanja usluga preseljenja i njima srodnih djelatnosti poput demontaža/montaža namještaja , usluge utovara i istovara , prodaja materijala za pakiranje (kutija za pakiranje, ljepljivih traka, prozirnih folija, folija sa zračnim đepičima, papir za omatanje staklenih, keramičkih i porculanskih stvari itd.)

Od osnutka također smo i naša vozila odnosno njihov tovarni prostor opremili da bude podređen što većoj sigurnosti namještaja, kako od vremenskih prilika tako i od mogućih oštećenja prilikom prijevoza. Vozila su oduvijek bila (osim u ranim počecima, kada pričamo o nekim drugim mogućnostima, što zbog tadašnjeg sustava, što zbog izbora vozila) tvrdih stranica tipa box , veličine od 32-39 m3 te kombi vozila do 16 m3 , tapicirana unutrašnjost tovarnog prostora , sa 30-40 prekrivača za zaštitu namještaja te gurtnama za vezanje namještaja.

Kod selidba uredskih prostora, bitna je organiziranost same tvrtke koja se seli. Na dogovoreni dan selidbe, ukoliko je sve spakirano u kutije, ukoliko su ispražnjeni "ladičari". odspojena računala, server ormar rastavljena, "selidba ce biti pjesma".

Naravno kutije, namještaj, oprema itd. za učinkovitu selidbu bi morale biti i adekvatno obilježene kako bi prilikom istovara znali gdje koja kutija,namještaj ili inf. oprema ide u koju prostoriju.

Kutije ovisno o dimenzijama se ne bi smjele pretrpati (pogotovo arhivima, papirima i dokumentima), zato je bolje uzimati kutije manjih dimenzija . 

Iz iskustva od "problema" kod preseljenja uredskih prostora izdvojili bi eventualno sa inf. opremom , koju na kraju u većini slučajeva sami moramo odspajati, pristranosti kutija te ne organiziranost same tvrtke koja se seli .

 

Za više informacija obratite se - https://selidbe-tokmovic.hr/