Odvojite trenutak i opišite što vam padne na pamet kad zamislite modernu prostoriju. Vjerojatno u glavi imate slike tankog, uglađenog namještaja i minimalističkih ukrasa. Sada, umjesto da razmišljate o prostoriji, usmjerite svoje misli na modernog muškarca ili modernu ženu. On ili ona vjerojatno žure na sljedeći sastanak, pripremaju teme govora koje će održati, odgovaraju na SMS poruke i usput razgovaraju s nekim od kolega – sve u isto vrijeme. Zapitajte se: zadovoljava li slika moderne prostorije koju ste zamislili potrebe modernih radnika?

Prilikom dizajniranja prostora za današnje zaposlenike, najbolje ćete rezultate postići upravo ako se fokusirate na njihove potrebe i radno mjesto pretvorite u poticajnu i udobnu okolinu koja će stimulirati vaše marljive radnike. Mobilne tehnologije činile su se kao dobar način da radnici budu produktivni u pokretu. Međutim, one nisu dovoljne. Potrebe za suradnjom, timskim radom ili pak za koncentracijom na određeni individualni projekt, su samo neki od razloga zašto se radnici vraćaju u urede. Izgled radnog prostora je dakle dobio na važnosti, a to je potaknulo renesansu u području dizajniranja uredskih prostora.

Kako se zaposlenici sve više vraćaju u urede, zastarjeli radni prostori neće moći zadovoljiti njihove potrebe. Novi radni prostori trebali bi biti kombinacija moderniziranog izgleda i autentičnih zaposlenika. U lijepe prostore isplati se ulagati jedino ako su i produktivni.

Delight Office Solution pruža rješenja s obzirom na cjelokupnost potreba radnika, te savjetujemo 6 načina za modernizaciju radnog prostora. Kako se zaposlenici osjećaju u prostoru im je jednako važno kao i fizičko zdravlje te sposobnost rješavanja problema. Zagovarajući kompletnu dobrobit zaposlenika (fizičku i psihičku), Delight predlaže 6 načina za moderniziranje vašeg poslovnog prostora.

1. Demokratizirajte prostor.

Poput zdravog prirodnog ekosustava kojeg odlikuje raznolikost, i vaš se ured mora sastojati od različitih prostora prikladnih za obavljanje različitih zadaća. Neka vaši radnici sami odaberu odakle će raditi, neovisno o tome na kojoj su poziciji unutar kompanije. Veliki sastanci, razgovori u manjim grupama i osigurana privatnost u trenucima individualnog rada su potrebe modernih zaposlenika. Preporučeno rješenje Delight tima je novi model Framery 2Q koji udvostručava učinkovitost prilikom susreta i razmjene ideja grupe od 4-6 osoba, uz sustav zvučne izolacije koji sprječava stvaranje buke unutar uredskog prostora. Unutrašnjost Framery telefonske kabine možete urediti prema svojim željama i pritom stvoriti vlastitu ugodnu atmosferu za rad. Tehnička stanica pruža fiksnu komponentu s 3 utičnice i 2 dvostruka USB punjača za brzo punjenje uz mogućnost odabira nosača zaslona ili bijele ploče. Vrlo atraktivnog futurističkog dizajna istovremeno predstavlja praktično i moderno rješenje za svaki uredski prostor.

Za bolji dan u uredu, bez bučnog okruženja! https://www.delightoffice.hr/p/uredski-namjestaj/prostorna-rjesenja/framery/

 

2. Potičite kretanje i rad u različitim položajima tijela.

Omogućite radnicima da rade u onom položaju koji njima odgovara – ležeći, stajaći, sjedeći, hodajući, itd. Delightov prvi prijedlog za ugađanje različitim tjelesnim građama svih zaposlenika je automatska, podesiva radna površina Steelcase Ology stola. Uz promjenjivu visinu radne površine, Ology stol sadržava dodatnu podršku korisnicima prema potrebama tehnologije, privatnosti i suradnje. Strateški modernizirajte svoj ured s podesivim stolovima: https://www.delightoffice.hr/p/uredski-namjestaj/uredski-stolovi/ology-4/

3. Neka vam priroda bude uzor.

Iako je i to važno, nije dovoljno samo dodati biljke u radni prostor – birajte raznolikost umjesto jednoličnosti. Uključite u vaš prostor prirodno složene materijale te mnoštvo različitih oblika, uzoraka i tekstura. Uz odabir Interface modularnih podnih obloga možete direktno utjecati na poboljšanje života ljudi koji se tim prostorom koriste. Za stvaranje biofilnog okruženja odaberite Interface podne obloge čijom implementacijom istovremeno utječete na zaštitu okoliša odabirom materijala i postupaka koji smanjuju štetne utjecaje na ekološki sustav.

Stvorite vezu između prirode i prostora: https://www.delightoffice.hr/podne-obloge-hr/page/2/

 

4. Mislite na radni učinak.

Najinspirativniji prostori trebaju pomoći ljudima da ostvare značajan napredak u svom radu. Uklopite u vaš prostor tehnologiju koja radnicima olakšava suradnju, potiče kretanje te im omogućava da se usredotoče. Pomozite zaposlenicima da pronađu svoja omiljena mjesta u uredu kako bi obavili posao, i pružili organizaciji povratnu informaciju o tome koji prostori funkcioniraju. Delight Office Solution za povećanje radnog učinka savjetuje Media:Scape, riješenje dizajnirano za povezivanje i suradnju zaposlenih uz integrirani pristup tehnologiji.

Otvori. Spoji. Podijeli: https://www.delightoffice.hr/p/uredski-namjestaj/konferencijski-stolovi/media-scape-3/

5. Omogućite radnicima privatnost.

Uravnotežite želju za otvorenošću s ljudskom potrebom za samoćom. Stvorite prostore koji podržavaju usredotočen rad kao i oporavak od istoga. Steelcase Officebricks velika dvorana za sastanke omogućava vam pristup sastancima jedan na jedan, video konferencijama, opuštanju i drugim aktivnostima koje zahtijevaju izolaciju bez napuštanja uredskog prostora.

6. Promičite personaliziranje prostora.

Stvorite prostore koji su prilagođeni organizaciji, kao i pojedincu. Neka samoizražavanje i autentičnost budu prioriteti, a ne savršenstvo. Modernizacija radnog prostora ne mora biti ni zastrašujući ni golem pothvat. Ako stavite dobrobit svojih zaposlenika na prvo mjesto, vaš ured može biti na čelu renesanse dizajniranja uredskih prostora i postati mjesto gdje svi žele biti.