Nakon uspješnog otvaranja novog maloprodajnog parka STOP SHOP Kaštel Sućurac, iz tvrtke IMMOFINANZ najavljuju kako je u narednom razdoblju planirano otvaranje još STOP SHOP parkova na jadranskoj obali, ali i diljem Hrvatske. Krajnji je cilj osigurati više od 20 lokacija za razvoj ovog prepoznatljivog brenda, kao i investirati otprilike 250 milijuna eura u narednih tri do pet godina.

Tvrtka IMMOFINANZ prepoznala je kvalitetu hrvatskog tržišta, koje je i za vrijeme krize uzrokovane COVID-19 pandemijom pokazalo puni potencijal za razvoj i nadogradnju. Sada već dugi niz godina kompanija ulaže u hrvatsko područje, a investicija koja se posebno ističe jest ulazak na domaće tržište s maloprodajnim parkovima STOP SHOP 2018. godine. Upravo u Hrvatskoj otvoren je i 101. maloprodajni STOP SHOP park u Europi, STOP SHOP Kaštel Sućurac. Prvi je to STOP SHOP koji se nalazi na obali, a čija će namjena biti opskrba različitim robnim markama lokalnog stanovništva, ali i turista.

„IMMOFINANZ je u Hrvatskoj naišao na plodno tlo za upravo ovakav oblik poslovanja, jer su hrvatski gradovi optimalne veličine za ponudu koju STOP SHOP kao koncept nudi svojim zakupcima, kao i potrošačima. Otvaranjem novog STOP SHOP maloprodajnog parka, prvog od, nadam se, mnogobrojnih na jadranskoj obali, za našu se tvrtku otvara mogućnost da svoje poslovanje s opskrbe lokalnog stanovništva proširi i na zadovoljenje potreba turista koji će tijekom ljetnih mjeseci dolaziti u ove krajeve. Upravo iz tog razloga s nestrpljenjem očekujemo naredno razdoblje, kako bismo vidjeli jesmo li u korak s našim predviđanjima“, istaknuo je Joško Piteša, country manager operations za Hrvatsku.

Prema istraživanjima koje je IMMOFINANZ proveo, može se zaključiti kako potrošačka potražnja u hrvatskim krajevima ima potencijal za otvaranje maloprodajnih prostora u manjim i srednje velikim gradovima. Austrijska kompanija u Hrvatskoj ima otvorene maloprodajne parkove u Osijeku, Valpovu, Ludbregu, Našicama i Kaštel Sućurcu, a prema povratnim informacijama od strane lokalnog stanovništva, u hrvatskim je krajevima ovaj brend itekako prihvaćen, s obzirom na to da je potražnja za pristupačnim artiklima ono što lokalno stanovništvo posebno cijeni.

„Hrvatsko tržište smatramo jednim od ključnih, a u budućnosti u njemu vidimo veliki potencijal za širenje našeg portfelja. Mi smo se u svojim planovima odlučili fokusirati na srednje velike gradove kako bismo lokalnom stanovništvu osigurali mjesta na kojima mogu pronaći sve što im je potrebno, bez odlaska u veće gradove. Prema studijama koje smo kao kompanija proveli, došli smo do zaključka kako u Hrvatskoj postoji potreba za više od 20 maloprodajnih parkova. Nakon što se s trenutnih 5 parkova proširimo na planiranih više od 20 lokacija, naši će STOP SHOP maloprodajni parkovi imati više od 190.000 četvornih metara, a otvorit će i 5000 novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo“, dodao je Joško Piteša.

Sljedeća investicija koju će austrijska kompanija ostvariti na hrvatskom tržištu bit će u obliku još jednog maloprodajnog STOP SHOP parka, koji će ovoga puta biti otvoren u Velikoj Gorici. Time će se stanovnicima još jednog srednje velikog grada u Hrvatskoj značajno obogatiti izbor za kupovinu te pojednostaviti svakodnevni život. Prema povratnim informacijama koje IMMOFINANZ kao tvrtka dobiva od zakupaca i lokalnih zajednica svojih dosadašnjih lokacija, Hrvatska je idealno tržište za koncept STOP SHOP retail parkova, stoga će i u budućnosti ulagati u hrvatskog gospodarstvo.