Zemlje srednje i istočne Europe prijavljuju sve veći broj uredskih prostora u podzakup. Za kraj ove godine predviđa se 200 000 četvornih metara podzakupnih prostora. Neke su tvrtke zabilježile znatan pad prometa nakon višemjesečnog zaključavanja i moraju smanjiti troškove. Razmišljaju o smanjenju broja svojih uredskih prostora, ali to je prilično komplicirano jer su najmovi ureda obično ugovori na dulje razdoblje, pa raniji raskidi generiraju dodatne troškove. S druge strane, druge su organizacije posljednjih mjeseci narasle i trebaju više uredskog prostora - sasvim neočekivano. Sve takve tvrtke sada mogu pomoći jedna drugoj i pristati na poštene uvjete podzakupa ureda.

Što je podzakup?

Podzakup se odnosi na ugovor sklopljen između stanara nekretnine s trećom stranom za dio ugovora o najmu stanara. U konačnici, stanar ostaje odgovoran za sve svoje obveze iz ugovora o zakupu, ali postaje "glavni stanar" za podstanara, koji nema izravne veze sa iznajmljivačem.Tržište se kreće, povećavaju se mogućnosti podzakupa s klasičnim vrstama ureda dostupnim bez dugoročnih obveza, a dobit je i za podnajamnike i za stanare, ali gdje ih pronaći?

 www.uredinfo.com.hr vodeća komercijalna platforma za ured i skladište u Rumunjskoj i Srednjoj i Istočnoj Europi nudi novo tržište za podstanare zajedno s dugoročnim najmom, stambenim uredima ili coworking ostalim ponudama koje odgovaraju potrebama tržišta.

"Trenutno je najveće pitanje hoće li potreba za uredskim prostorom opadati zbog više tvrtki koje imaju aranžmane za fleksibilnost / posao od kuće ili će se povećati kako bi se prilagodile smjernicama socijalnog udaljavanja", kaže Vincent Vallois suosnivač Online Real Assets platforme.

Ukratko o Online Real Assets tvrtki

Online Real Assets vodeći je PropTech hub u Srednjoj i Istočnoj Europi. Pruža internetska rješenja po mjeri i najbolje korisničko iskustvo za povećanje vidljivosti robne marke, podršku na svim komunikacijskim kanalima i u konačnici, pojednostavljivanje postupka leasinga.

Website: www.onlinerealassets.com