Direktor hrvatskog ureda za CBS International Cushman & Wakefield, Predrag Tutić sudjelovao je na panelu pod nazivom „Nezaustavljiva snaga razvoja nekretnina – ljudi koji grade moderne gradove i prekrasne građevine“. Predstavio je ulogu Cushman & Wakefielda u Hrvatskoj te je iznio očekivanja od našeg tržišta.

Zagreb definitivno privlači pažnju i interes svih relevantnih sudionika na tržištu nekretnina, kako investitora i developera, tako i krajnjih korisnika, bilo da je riječ o kupcima ili zakupcima. Trenutna stopa raspoloživog poslovnog prostora je ispod 5%, a generalno svi segmenti tržišta nekretnina bilježe jaku potražnju pa se nadamo da će taj entuzijazam developera rezultirati razvojem novih projekata koji će odgovoriti trenutnim potrebama tržišta“, izjavio je Predrag Tutić.

Da je neovisno o cijeni ili povećanju cijena zanimanje za kupnju ili davanje u najam stana u centru Zagreba na nevjerojatnim razinama moglo se čuti na panelu intrigantnog naziva „Umjetnost življenja kroz jugoistočnu europsku regiju – struktura, arhitektura, tehnologija, dizajn, sociologija“ koji je moderirao Srđan Vujičić, direktor za razvoj poslovanja tvrtke CBS International Cushman & Wakefield.

Panel je okupio zanimljive govornike koji su publici prenijeli razmišljanja o trendovima u prodaji i najmu stambenih i poslovnih jedinica, luksuznih nekretnina, kao i generalnom razvoju domaćeg i regionalnog tržišta nekretnina, a mogle su se čuti i osnovne razlike te sličnosti između tržišta Zagreba, Ljubljane, Beograda i Praga.

Naposljetku, o vrlo aktualnoj temi ‘oživljavanja’ razvoja shopping centara i ‘retail’ parkova te njihovoj budućnosti i trendovima koji su aktualni, pričali su sudionici panela „Veliki ‘revival’ trgovačkih centara nove generacije na području jugoistočne Europe“ koji je moderirao Dušan Miletić, voditelj retail odjela tvrtke CBS International Cushman & Wakefield.

Prvi put na ovoj konferenciji svoje izlaganje imao je i jedan predstavnik iz SAD-a, Martino Stierli iz New Yorka (Muzej moderne umjetnosti) te veleposlanik Ujedinjene kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj, Andrew Stuart Dalgleish. Time je dosad regionalni značaj konferencije po prvi puta dobio i ozbiljnu globalnu notu.

Petnaesta godišnja Međunarodna konferencija o razvoju nekretnina održana je u organizaciji tvrtke Filipović poslovno savjetovanje i pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komoreMinistarstva turizma RHMinistarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH.

Podsjetimo, neke od osnovnih usluga tvrtke CBS International Cushman & Wakefield u Hrvatskoj su profesionalne brokerske i savjetodavne usluge, uključujući usluge posredovanja u izdavanju i prodaji svih vrsta nekretnina, savjetodavne usluge, usluge procjena vrijednosti i strateškog savjetovanja, upravljanje nekretninama, upravljanje projektima, tehnički due diligence i investicijsko savjetovanje.

 

(izvor: profitiraj.rs)