Movo – inovativnom mobilnom uredu tvrtke Sobočan dodijeljena je još jedna prestižna međunarodna nagrada, BigSEE Wood Award 2021., za najbolji dizajn u kategoriji drvenog namještaja te je ujedno nominiran i za Grand Prix.

BigSEE nagrade dodjeljuje Zavod Big – Centar za kreativnu ekonomiju jugoistočne Europe, u okviru platforme BIG SEE za podršku i razvoj kreativne industrije, i to u više kategorija kao što su BigSEE Product Design Award, BigSEE Interior Design, BigSEE Fashion Design Award, BigSEE Wood Design Award i BigSEE Toursim Award.

Tako je movo, u manje od godinu dana osvojio čak tri prestižne međunarodne nagrade. Uz BigSEE Award, nedavno je dobio i ICONIC AWARDS: Innovative Interior, nagradu koju dodjeljuje Njemačko vijeće za dizajn te je u međuvremenu osvojio još jedno prestižno međunarodno priznanje struke koje će, u skladu s pravilima natjecanja, biti objavljeno u narednim mjesecima.

Movo mobilni ured osmislio je i u manje od četiri mjeseca od prve ideje, realizirao tim dizajnera i arhitekata Sobočan design studija.

„Sve ove godine usavršavali smo se u proizvodnji i razvijanju proizvoda za naše klijente, a movo je naš prvi vlastiti proizvod koji dizajnom i izvedbom plijeni pažnju tržišta i struke, što potvrđuju i ove vrijedne nagrade. Prepoznali smo priliku te osmislili movo - mobilne radne jedinice, više modela lako prilagodljivih za udoban i funkcionalan rad od kuće, ali i za fleksibilan radni prostor u uredima. Movo je poseban po svom modernom i inovativnom dizajnu te izvedbi jer zauzima minimalan prostor, ali pruža maksimalan komfor, uz vrlo jednostavno sklapanje prostora za rad“, ističe Anamaria Burazin Eškinja produkt dizajnerica i voditeljica ureda Sobočan design studija.

Moderna uredska rješenja koja štede prostor danas su sve traženija, a movo modeli, osim funkcionalnosti koju pružaju, osmišljeni su i izvedeni na način da se nakon rada vrlo jednostavno pretvaraju u moderan dizajnerski element. Već sada, dostupan je u šest modela, koji se razlikuju po dizajnu, veličini, opremi te materijalima obrade, a moguće ih je i personalizirati primjenom brand boja te aplikacijom logotipa tvrtke. Svaki od modela je mobilan, sklopiv, opremljen strujnom kutijom i spremištem te ima mogućnost zaključavanja.