M7 je u prosincu 2016. godine putem M7 srednjoeuropskog fonda za nekretnine I ("CEREF I") kupio Poslovni Centar Mani, koji se sastoji od 13.915 m2 uredskog prostora u poslovnim zgradama s više zakupaca. Nakon kupnje, M7 se usredotočio na poboljšanje atraktivnosti Poslovnog Centra Mani kroz kontinuirana kapitalna ulaganja u nekretninu, ali i bolje tržišno pozicioniranje cetra, popunjavanje centra novim zakupcima te poboljšanje odnosa i komunikacije s postojećim zakupcima.

Kao rezultat toga, ukupna popunjenost centra dosegnula je 91% u odnosu na popunjenost od 54%, koliko je iznosila u trenutku kupnje nekretnine, stopa zadržavanja zakupaca je poboljšana na 100%, a prosječno trajanje zakupa povećano je sa 1,4 godine na 3,4 godine. Trenutna godišnja zakupnina iznosi približno 980.000 eura što osigurava 20% yield na dug.

Mirta Ceranac Poljak, direktorica M7 nekretnina u Hrvatskoj, tom je prilikom izjavila: "Naša uspješna strategija upravljanja imovinom za Poslovni Centar Mani naglašava našu sposobnost primjene stručnog znanja u lokalnim tržišnim uvjetima što je rezultiralo potpunim zaokretom u poslovanju centra. Pozitivni rezultati i stabilno poslovanje nekretnine prepoznati su od strane Erste banke pri odobravanju kredita. Ovo refinanciranje poboljšava strukturu financiranja za nekretninu i također pokazuje da se likvidnost poboljšava na tržištu u Hrvatskoj.

"M7 vjeruje u partnerstvo s Erste bankom i na budućim ulaganjima koja ostvarimo kako u Hrvatskoj, tako i drugim tržištima Srednje i Istočne Europe".

„S obzirom da je riječ o tvrtki koja predstavlja vodećeg specijalistu na području tržišta nekretnina u Europi i regiji, iznimno nam je zadovoljstvo što smo našem klijentu, tvrtki M7 pružili financijsku podršku u ostvarenju njihovih poslovnih planova. Erste banka svojim klijentima nastoji maksimalno olakšati put te im pružiti adekvatnu podršku u njihovom poslovanju, nastojeći svakom ponaosob strukturirati paket financijskih usluga koje će na učinkovit način pomoći poslovanju. To se naravno odnosi ne samo na široku paletu proizvoda banke, nego i cijele Erste grupe u Hrvatskoj“, rekao je gospodin Boris Centner, član Uprave Erste banke.

Dodatne informacije:

M7 Real Estate Hrvatska

www.m7re.eu/hr/

+385 1 7757 153

[email protected]

Richard Sunderland / Claire Turvey / Eve Kirmatzis, FTI Consulting

[email protected]

+44 (0)20 3727 1000

Dodatne informacije o M7:

M7 je pan-europski investitor i upravitelj imovinom na području tržišta nekretnina u Europi i regiji koji posluje u 13 zemalja Europe - Velikoj Britaniji, Hrvatskoj, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Luksemburgu, Nizozemskoj, Poljskoj, Portugalu i Slovačkoj, te zapošljava više od 200 stručnjaka.

M7 je osnovan 2009. godine i trenutno upravlja sa preko 1.300 komercijalnih, uredskih i industrijskih nekretnina koje čine 108 milijuna m2 sa procijenjenom vrijednošću od oko 7.1 milijardi EUR.

M7 je investicijski manager i upravitelj nekretninama u nizu fondova u koje ulaže zajedno s velikim brojem obiteljskih tvrtki i institucionalnih investitora. Dodatno, M7 ima brojna zajednička ulaganja s private equity partnerima uključujući Blackstone, H.I.G. Capital i Starwood Capital. M7 također djeluje kao upravitelj imovine za niz portfelja nekretnina u vlasništvu institucionalnih ulagatelja, obiteljskih tvrtki i individualnih investitora, uključujući M&G Investments i MIRA.

Dodatne informacije mogu se pronaći i na www.m7re.eu.