Smještena na jednom od najatraktivnijih mjesta u Beču, THE ICON oživljava futurističku urbanu uredsku kulturu: blizina centra grada, kvalitetana, orijentirana na budućnost i s izravnim pristupom bečkom Hauptbahnhofu sa svim prednostima prometa i infrastrukture . THE ICON je vodeća zgrada Allianza i njezina je najmodernija zgrada na svijetu, nudi vrhunske uredske prostore uz fitness, maloprodaju i blagavaonice.

Kompleks se sastoji od tri ultramoderna uredska tornja povezana tržnim centrom / atrijem, trenutni zakupci dolaze iz financijskog, poreznog, IT, te farmaceutskog sektora. U bliskoj će budućnosti čak i članovi Europskog parlamenta raditi u okviru njegovih osnova. Trenutno unutar ICON-a posluje 25 stanara, što rezultira s otprilike 2 500 - 2 800 zaposlenika.

Kakav je učinak COVID-19 imao na vašu zajednicu i načine na koje oni koriste Spaceflow?

U početku smo vidjeli pad broja aktivnih korisnika u aplikaciji Spaceflow, pa je kao takav ukupni angažman u zajednici bio manji. Vjerujemo da je to uzrokovano početnim šokom pandemije i neizbježnim poremećajem dok su ljudi pokušavali utrti novi način života, uključujući promjenu svakodnevnih radnih navika.

Otkrili smo da mjere društvenog udaljavanja poput održavanja respektabilne udaljenosti između tvrtki, uvođenja jednosmjernih sustava unutar menze, dizala i širom komunalnih područja pomažu zaposlenicima da se osjećaju sigurnije u prostorijama i te se mjere strogo poštuju.

Korištenjem Spaceflowa sve su se informacije povezane s COVID-19 priopćavale s lakoćom, osiguravajući da ICON-ova zajednica kontinuirano bude dobro informirana o promjenama učinjenim radi održavanja opskrbe zgrada tijekom slabe uredske upotrebe, vodenih točaka, postavki ventilacije i još mnogo toga.

Kako vas Spaceflow podržava u izgradnji vaše zajednice?

Jedna od naših omiljenih značajki u programu Spaceflow je funkcija chata koja nudi veliku brzinu i fleksibilnost za usluživanje i poduzimanje radnji prema upitima stanara. Budući da je ova vrsta interakcije vrlo razoružavajuća, omogućuje nam da i na sve osobniji način pomognemo svojoj zajednici. Kad pitaju našu zajednicu o svojoj omiljenoj značajci Spaceflow, često spominju mogućnost primanja brzih obavijesti o zgradi s ažuriranjima objavljenim ravno na feedu vijesti. Uz trenutne objave i ankete ne gube se informacije i sve se važne promjene ili ažuriranja odmah prenose na ostatak zajednice.

Tijekom početnog izbijanja COVID-19, Spaceflow pružio im je podršku u integriranju senzora u našoj menzi, omogućavajući stanarima da provjere kapacitet sobe u stvarnom vremenu prije svog posjeta. Na taj su način mjerenja socijalnog udaljavanja ostala netaknuta i djelotvorna cijelo vrijeme.