Infinum, jedna od najuspješnijih hrvatskih softverskih tvrtki, koja svoje usluge uglavnom izvozi na inozemna tržišta, kontinuirano raste. Dok njihovi zaposlenici rade s digitalnim prostorima, fizički koji rade u danu u jednom su trenutku postali premali. Za pomoć su se okrenuli Brigadi, agenciji s nizom nagrađivanih uredskih prostora pod svojim pojasom.

Postavili su novi ured na nekoliko katova iznad već postojećeg, na vrhu najnovijeg zagrebačkog nebodera u Strojarskoj ulici. "Ova lokacija iznad grada, kao i uspjeh tvrtke, dovedeni su na pamet za nas superheroje", kažu nam u Brigadi, a ta je ideja suptilno prisutna u svim korištenim materijalima, detaljima i cjelokupnom pristupu dizajnu.

Poput sličnih tvrtki, zbog svojih potreba, novi ured Infinuma također je otvoren s odvojenim manjim zonama za sastanke, timski rad, opuštanje i socijalizaciju. "Ova vrsta prostora poboljšava dinamiku rada i potiče opuštenu atmosferu", objašnjava Brigada. To je rezultiralo potrebom za intimnijim prostorima, gdje zaposlenici mogu obavljati dulje poslovne razgovore ili privatne razgovore u tišini i bez ometanja drugih na poslu. Zbog toga su u zonama koje su često neiskorištene uvedene dvije telefonske govornice s tihim kutkom, kao što su hodnici i kutna područja.

Jednostavno dizajnirane radne zone s neutralnim bojama isprepliću se s drugim zonama s različitim funkcijama koje imaju izraženije boje i jedinstvene dizajne. Ured postaje udobnije mjesto s malo suptilnog humora u detaljima poput imena tih prostora ili neočekivanih detalja kao što su satelitske antene.

Najreprezentativnije dvorane za sastanke i konferencijske dvorane podsjećaju na supersile superheroja i uključuju rendgensku sobu i nevidljivu sobu koja je "skrivena" na vidljivom mjestu iza odraza ogledala.

Zaposlenici Infinuma najčešće se okupljaju u zoni Chill. Napravljen da se prilagodi raznim prilikama, to je središnje mjesto susreta. Na štandovima se zaposlenici mogu odmarati ili gledati predavanja i seminare kao u auditorijima. Modularni stolovi i kuhinja s barskim stolom služe za obroke u jedno doba dana, a tijekom drugog, uz nekoliko prilagodbi, postaju mjesto za socijalizaciju, zabavu i veća okupljanja.

Dominantne boje - crvena i antracitno - preuzete su iz vizualnog identiteta tvrtke, kao i oblik logotipa, koji je također nastao velikom, osvijetljenom verzijom. Brigada je postigla solidan i snažan, ali i ugodan osjećaj u prostoru jednostavnim dizajnom elemenata i bojama, metalnim profilima, te svijetlim i tamnim drvom.

Važan element je jedinstveno dizajnirana rasvjeta, uključujući i LED rasvjetu diskretno ugrađenu u elemente namještaja. To pridonosi željenom osjećaju brzine, modernoj tehnologiji i supermoći programera tvrtke Infinum. Kreativni direktor projekta bio je Damjan Geber, voditelj arhitektonskog projekta bio je Ena Tadej, a voditeljica projekta bila je Ivana Validžić. Vlatka Leskovar bila je voditeljica dizajna namještaja, a voditeljica proizvodnje bila je Mia Štajer. Na projektu su radili i arhitekt Petra Kolarec i dizajneri namještaja Ana Herceg, Casey Harmon i Marko Vukojičić.

Infinum Offices - Zagreb - 1

Infinum Offices - Zagreb - 2

Infinum Offices - Zagreb - 4

Infinum Offices - Zagreb - 5

Infinum Offices - Zagreb - 6

Infinum Offices - Zagreb - 7

Infinum Offices - Zagreb - 8

Infinum Offices - Zagreb - 9

Infinum Offices - Zagreb - 10