U priopćenju ove tvrtke navodi se da je "strukturirani hibridni pristup" najučinkovitiji način rada te da ljudi koji žive do 80 kilometara od svog radnog mjesta trebaju raditi iz ureda barem dva puta tjedno, prenosi BBC.

Zoom je rekao da će nova pravila biti uvedena u kolovozu i rujnu, s vremenskim okvirom koji se razlikuje od zemlje do zemlje.

Ovo je velika promjena u odnosu na rujan 2022., kada je prema Wall Street Journalu samo jedan posto radnika Zooma redovito bilo u uredu, dok je 75 posto zaposlenika radilo na daljinu, a ostali su imali neku vrstu hibridnog načina rada.

Krajem siječnja Zoom je zapošljavao oko 8400 ljudi, više od polovice u SAD-u, no trenutno je pod pritiskom konkurenata poput Microsofta te je prisiljen na otpuštanja i financijske rezove.

Rast tvrtke je usporen, a njezine dionice trenutno vrijede 68 dolara po komadu – znatno manje nego u listopadu 2020., kada su se trgovale po 500 dolara po dionici.

Ovo je posljednji u nizu pokušaja velikih tvrtki da ograniče mogućnost rada na daljinu, što su već učinili Amazon i Disney.

 

Izvor: Euronews.rs