Stečajna upraviteljica Marija Ružić kaže da su potencijalni kupci iskazali interes za kupnju jednog poslovnog prostora u prizemlju i jednog na 2. katu te se nada da će doći do realizacije prodaje.

 

Uređuje se prostor kotlovnice

 

Ružić nam je otkrila i da je nedavno jedan drugi potencijalni kupac uplatio jamčevinu za kupnju četiri etaže zgrade na rivi, ali nije uplatio ostatak pa će ti poslovni prostori sada ponovno biti ponuđeni na prodaju. Na naš upit je li prodan i prostor kotlovnice, koji se nalazi ispod dimnjaka i koji se sada uređuje, odgovorila nam je da taj prostor sada uređuju kako bi ga uskoro mogli ponuditi na prodaju.

 

Inače, do sada su, u nekoliko dražbi prodana četiri poslovna prostora Arene na rivi. Po početnoj ponuđenoj cijeni od milijun kuna prodan je prostor u prizemlju od 272,5 četvornih metara koji je svojevremeno bio dan u zakup trgovini antikviteta.

 

Prodan prostor Tekop Nove

 

Također, za 900 tisuća kuna prodan je i prostor površine 143,6 četvorna metra gdje je nekad bila bankarska poslovnica, prvo Brod, a kasnije Kent banke. Za 450 tisuća kuna prodano je i 99 kvadrata prostora u prizemlju nasuprot zgrade Urbisa, odnosno prostor koji obuhvaća dio dosadašnje trgovine antikviteta i prostor koji se nadovezuje na tu trgovinu. Prodan je i prostor u prizemlju koju koristi Tekop Nova. Prostor od 421 četvornog metra prodan je za cijenu od 1,2 milijuna kuna.

 

Prihod od prodaje tih nekretnina je uplaćen razlučnom vjerovniku, odnosno OTP banci, koja je dobila i novac od prodaje strojeva. Jedino u slučaju prostora u kojem djeluje Tekop Nova novac je otišao Veneto banci. (P. GREGOROVIĆ)

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.glasistre.hr/