Nakon duže stanke nastavljeni su radovi na izgradnji trgovačkog centra Supernova u Buzinu. Iako od vlasnika tvrtke još nismo dobili komentar, na gradilištu već nekoliko dana radnici Strabaga nastavljaju posao gdje je stala tvrtka Dalekovod. Na službenim stranicama Supernova Holdinga, sa sjedištem u Grazu, piše da je početak radova na trgovačkom objektu jesen 2013., a završetak proljeće 2014. godine.

Premda se najavljivao velebni objekt od oko 260 tisuća četvornih metara s poslovnim neboderom, u prvoj fazi ipak će se graditi samo šoping-centar na 30 tisuća četvornih metara.

– I do nas su došle informacije da će se projekt graditi u fazama, no unatoč svemu podržavamo investiciju od koje očekujemo da će zaposliti najmanje 200 ljudi, nadamo se i iz okolnih naselja – kazao je Mario Kranjčina, predsjednik Mjesnog odbora Buzin. Dodao je da su MO i Vijeće četvrti ranije imali primjedbe na projekt, koje su investitori uvažili. Kranjčina smatra da će otvaranjem centra i nekretnine u Buzinu dobiti na cijeni. 

 

Izvor: vecernji.hr