S obzirom na poražavajuće stanje u evidenciji nezaposlenih radno sposobnih osoba, kako u županiji, tako i u lokalnoj zajednici, Grad Grubišno Polje priključio se trendu osnivanja poduzetničkih inkubatora. Program projekta koji je pokrenut još 2007. namijenjen je poduzetnicima početnicima te onima koji se nalaze u razvoju svojih poduzetničkih aktivnosti. Naime, 2007. Grad je osmislio projekt i kandidirao ga za natječaj sa ciljem povlačenja sredstava iz pripadajućih EU fondova, no odgovor nikada nije stigao i situacija s poduzetničkim inkubatorom ostala je na početnoj točki. 

Ipak, rad na oživljavanju inkubatora ponovno je pokrenut nedavno kada je Grad sam kupio poslovnu zgradu u kojoj će inkubator biti smješten. Riječ je o zapuštenoj zgradi uz gradsku tržnicu i sada nam predstoji renovacija i uređenje prostora kako bismo dalje mogli razvijati projekt koji je još uvijek u početnoj, preduzlaznoj fazi, no nadamo se da će se ta situacija uskoro promijeniti - pojasnio je Ivica Ahac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Grubišnog Polja. 

Iskaz interesa potreban je prije svega i kako bi se pripremili i planovi za daljnje napredovanje. U novoj zgradi predviđena su tri poslovna prostora, odnosno mjesta za tri zasebne tvrtke, a u Gradskoj se upravi nadaju da će u skoroj budućnosti sva tri prostora zauzeti buduće uspješne tvrtke. Kroz pet godina koliko je najdulje dopušteno koristiti uslugu Inkubatora, poduzetnik bi trebao pokazati perspektive rasta odnosno mogućnost za održivost nakon čega mu Grad osigurava parcele u Zoni malog i srednjeg poduzetništva - pojasnio je na kraju Ahac.

 

Izvor: limun.hr