image

 

Naime, poznato je da su uredi financijskih institucija poput banaka i osiguravatelja gotovo uvijek kad je riječ o uređenju "uniformirani", hladni i pomalo sterilni prostori kojima je glavni cilj da se klijenti osjećaju sigurno. Često su lišeni svake topline i iako je većina suvremeno uređena, u njima se gotovo uvijek osjećamo nelagodno i neugodno, zar ne? Da to ne mora biti tako uvjerili smo se u uredu Centar Broker smještenom u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu. U prostoru veličine 160 četvornih metara izvršna je direktorica i ovlaštena brokerica Iva Rogović Lekić odlučila uzeti stvar u svoje ruke i u uredski prostor udahnuti toplu atmosferu u kojoj se zaposlenici, ali i klijenti osjećaju kao kod kuće.

 

Inače, Centar Broker je društvo za posredovanje u osiguranju i reosiguranju. Njihovi su klijenti mahom pravne osobe, dijelom korporacije, dijelom javna poduzeća i ustanove: bolnice, privatne klinike, gradovi, općine, restorani, revizorske kuće, arhitektonske i građevinske tvrtke, fakulteti, komunalne tvrtke... Pokrivaju sve djelatnosti, a specijalizirani su za osiguranje od odgovornosti menadžera, uprava društva i javnih službenika.

 

No, vratimo se uređenju ureda. Iva je željela da njihov novi ured ne bude baš klasični open space, stoga su prostor pregradili velikim staklenim stijenama koje osiguravaju dovoljno svjetla u prostoru, ali i intimu kada je to potrebno. Naime, ove staklene stijene pružaju jako dobru zvučnu izolaciju, što je kod brokerskog posla izuzetno važno s obzirom na to da se tijekom radnog dana obavi velik broj telefonskih razgovora.

 

Iako ured izgleda pomalo industrijski, Iva je u njega uspjela unijeti toplinu. Kako u domaćim trgovinama nije uspjela pronaći stolove koji bi zadovoljili potrebe ureda, odlučila je izraditi stolove po mjeri koji su se u konačnici odlično uklopili u uredski prostor i stvorili lijepi kontrast betonskom stropu i otvorenim klimatizacijskim cijevima. Također, u uredu je posebna pažnja posvećena rasvjeti koju je po željenim nacrtima izradila tvrtka Corda iz Zagreba i kojom su izuzetno zadovoljni s obzirom na to da su dobili upravo atmosferu kakvu su i željeli. Naime, rasvjeta je usmjerena uglavnom na radne površine, ali dovoljno topla i nenametljiva te u uredu stvara ugodnu toplinu doma.

 

Samo uređenje trajalo je oko dva mjeseca, a najveći dio radova odnosio se na predradnje u smislu postavljanja instalacija - struje, interneta i poda s prethodno definiranim radnim jedinicama, a kako bi se izbjeglo razvlačenje nepotrebnih kabela u kasnijoj fazi. Svaka radna jedinica opremljena je optimalnom količinom utičnica koje se nalaze ispod nje, a skrivene su od znatiželjnih pogleda. Dio vremena potrošili su i na staklenu stijenu te izradu namještaja, a potom i na bojanje. Za bojenje cijelog prostora koristili su tri nijanse sive i bijelu boju. Isto tako, neke su dijelove betonskih zidova "pjeskarili" i nisu bojali kako bi poslužile za vješanje slika i fotografija koje Iva često donosi sa svojih poslovnih putovanja u London. Osim drvenih stolova, u prostoru je ugodna atmosfera postignuta i namještajem jarkih boja i uzorcima koji odlično pristaju ovom modernom uredu.

 

Od useljenja je prošlo više od dvije godine i u te su dvije godine poslovno jako napredovali te postali najveći hrvatski broker. Vjerujemo da je i uređenje tome pomoglo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.jutarnji.hr/