Objekt koji je splitska tvrtka "Capturis" otkupila prije dvije godine od državne kompanije, počeo se nedavno preuređivati, a plan je da do ožujka rekonstrukcija bude kompletno završena - kazao nam je Miroslav Jeličić Purko, prvi čovjek "Capturisa".

Zgrada će se prenamijeniti, a uz to će se i dograditi jedan kat, a cijeli okolni prostor također će se oplemeniti, pa će se tako na potezu od zgrade prema ulici urediti park, ali i dječje igralište, čime će cjelokupni dojam, današnje pomalo otužne građevine, zasigurno dobiti na dodatnoj vrijednosti.

- Uz garažni prostor koji će biti prvenstveno namijenjen korisnicima poslovnih prostora, prizemlje će biti rezervirano za veliku "Konzumovu" prodavaonicu, koja će se prostirati na 450 metara četvornih. S obzirom na nacrt trgovine, možemo kazati da će biti jedna od najmodernijih i najljepših u gradu s bogatom tržnicom, gastronomskim odjelom i sličnim sadržajima.

Na katu će biti uredski prostori nekoliko tvrtki s kojima smo već definirali poslovne uvjete, a njihov prostor je oko 250 kvadrata, dok će na preostalom dijelu od 170 metara četvornih biti dvije stomatološke ordinacije, te zubno-tehnički laboratorij - otkrio je za naš list Jeličić Purko.

Posebna atrakcija tog starog-novog zdanja bit će ekskluzivna stambena jedinica, koja će biti jedinstvena u tom dijelu grada, poznatijem po neslužbenom ali vrlo raširenom nazivu Siromašna četvrt.

Naime, usred Siromašne izgradit će se stan od 200 metara četvornih s još toliko pripadajućeg vanjskog prostora koji će krasiti bazen i bazenska plaža, no to mu neće biti jedine odlike zbog kojih bismo ga mogli poželjeti.

- Stan će imati svoju biblioteku i teretanu, a u sredini stana, koji će dobrim dijelom biti u staklu, imat će unutrašnji vrt - ustvrdio je naš sugovornik, napominjući kako im se već javilo nekoliko potencijalnih kupaca za tu vrijednu nekretninu, no ona, na njihovu, kao i na žalost svih onih koji bi sebi mogli priuštiti užitak stanovanja u takvom ozračju, sada nije na prodaju.

Investitor nam je također kazao da su dugo razmišljali što napraviti od otkupljenog prostora, te da su jedno vrijeme planirali na Plokitama izgraditi studentski dom, zbog blizine sveučilišnog kampusa, no ipak su odustali od te ideje.

U dogovoru s Gradom osmislili su i uređenje okolnog prostora, zelenih površina, čiju je idejnu zamisao kreirao arhitekt Damir Rako.

- Mislim da će i susjedi biti zadovoljni, koji su se pribojavali da će zbog novih sadržaja nastati nedovoljan broj parkirališnih mjesta. No, to se neće dogoditi i oni sigurno neće biti na gubitku. Dapače, zbog novog parka i dječjeg igrališta, smatramo da će ovaj dio grada izgledati još ljepše - zaključio je ulagač, napominjući kako je u rekonstrukciju zgrade, koja se dijelom izvodi u roh-bau izvedbi, planirano potrošiti oko 5 milijuna kuna.

 

 

 

 

 

Izvor: slobodnadalmacija.hr