Objediniti sve djelatnike

Kako saznajemo od predsjednika Uprave agencije Borisa Žgombe, zadali su si rok za useljenje krajem ove godine, a sama investicija u nove uredske prostore koštat će tvrtku između 10 i 12 milijuna kuna. Za nju su se odlučili jer im trenutni prostori u centru grada nisu dovoljni, ali i zato što su sada sve poslovne operacije ove tvrtke međusobno dislocirane.

- Građevinski radovi na poslovnoj zgradi kompanije započeli su u travnju tekuće godine, a izgradnja ide prema planu te bi do kraja godine trebali biti završeni svi radovi kada je planirano i kompletno useljenje. Trenutno smo u fazi izgradnje trećeg, ujedno i posljednjeg kata nakon čega slijede unutarnji radovi, postavljanje fasade te uređenje interijera i eksterijera. Bit će to moderna poslovna zgrada koja će na jednom mjestu objediniti sve djelatnike iz pulskih ureda, a u sklopu nove zgrade bit će smještena i turistička poslovnica te poslovnica Europcar rent-a-cara, rekao je Žgomba.

Planove već imaju i oko aktualne zgrade u centru grada gdje se trenutno nalazi uprava agencije te većina zaposlenika, te će ona nakon konačne odluke definitivno dobiti novu komercijalnu svrhu, u obliku hostela ili apartmana. Osim što će se širiti kadrovski, plan im je proširiti i poslovanje. To su najavili još 2016. godine, a ove godine startaju s novom djelatnošću - upravljanjem smještajnim jedinicama, što u svom vlasništvu, što u najmu. Počinju na domaćem terenu, a kasnije bi se širili i na Sloveniju.

Težili rastu i razvoju

U Unilineu su, kaže Žgomba, uvijek težili rastu i razvoju, a to nije moguće bez kontinuiranog ulaganja. Upravo su ulaganja, uz praćenje tržišta, razlog da promet i poslovanje ove tvrtke kontinuirano raste, uz naravno pozitivan financijski rezultat. Izuzetno im je bitna stručnost kadra, kao što oko kvalitete usluge nema kompromisa, što je vjerojatno i ključ njihovog planetarnog uspjeha. Naime, Uniline u Hrvatskoj zapošljava oko 200 djelatnika, a osim u Puli, imaju predstavništva po cijeloj državi, te u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Kini i Tajlandu, te planiraju otvoriti predstavništvo u Južnoj Koreji.

IZVOR