Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je natječaj za zakup 37 poslovnih prostora u Zagrebu i jedan na Korčuli koji je otvoren do 30. srpnja.

 

Poslovni prostori koji se nude u zajam u državnom su vlasništvu, a ugovori o zakupu zaključivat će se na rok od pet godina, osim za prostor na Korčuli koji se iznajmljuje na tri godine. 

 

Potencijalni zakupci u svojoj ponudi moraju navesti i koju bi djelatnost obavljali u poslovnom prostoru, a za vrijeme uređenja lokala, kako bi se on priveo namjeni, u trajanju do tri mjeseca neće se morati plaćati zakupnina.

 

U Zagrebu se nude u zakup poslovni prostori površine od 11,55 do 293,19 četvornih metara. Neki od njih nalaze se u samom središtu grada (Trg bana Jelačića, Zvonimirova, Gundulićeva, Branimirova, Ilica, Jurišićeva, Radićeva...), ali na popisu su primjerice i prostori u Španskom i Malešnici.

 

Početne cijene mjesečne zakupnine kreću se od 565 kuna za najmanji prostor od 11,55 četvornih metara u Nemčićevoj ulici do 3.544 kune za prizemlje, podrum i galeriju u Ulici Filipa Grabovca. 

 

Na Korčuli se isključivo za djelatnost ugostiteljstva iznajmljuje poslovni prostor od 251 četvornog metra na terasi zgrade lučke ispostave za mjesečni iznos od 12.006 kuna. 

 

 

 

 

Domosfera.hr