Promjena u 2020. oblikovala je industriju nekretnina više od bilo čega drugog gledajući desetljećima unazad. Digitalizacija je bila u tijeku prije pandemije, ali brzina tog pomaka ubrzala se na načine koje nitko nije mogao predvidjeti.

Imajući sve to na umu, mnogi iznajmljivači i menadžeri imovine trenutno preispituju kakav bi njihov proizvod i ponuda trebali biti da ostanu konkurentni i kako bi trebali odražavati sve najnovije trendove (mislite na digitalizaciju, daljinski rad, ESG, očekivanja blagostanja, podatke). Uz sve ciljeve koje treba pokriti, stanodavcima može biti teško kretati se pravim putem za svoj jedinstveni poslovni slučaj.

Što se tiče primjene tehnologije, u razgovorima koje vodim ponavlja se jedno pitanje: što je u nadležnosti iznajmljivača i koje su teme koje bi svaki pojedinačni stanar trebao obrađivati.

Kao što sam napisao u svom prethodnom članku, stupajući u ovo novo doba, vjerujem da bi svaka zgrada trebala imati digitalni sloj koji bi omogućio bolji život u zgradama. Da bi se to omogućilo, svojstva se trebaju izvoditi na operacijskom sustavu kako bi se stvorio poboljšani doživljaj za stanare.

Ali svaki je OS složena stvar s mnogo slučajeva korištenja. Dakle, kad govorimo o komercijalnoj zgradi, što to znači? Gdje biste trebali početi kao stanodavac ili upravitelj imovine?

Iz naše perspektive, platforma za iskustvo stanara ima dvije vertikale:

Povezana zgrada i portfelj - za postavljanje infrastrukture za buduće integracije, pojednostavljivanje komunikacije, omogućavanje sustava mobilnog pristupa, upravljanje gostima, plaćanja, izvještavanje o problemima, pogodnosti i usluge na zahtjev, nadzor energije i konačno rad s analitikom kako bi se razumjele potrebe i preferencije kupaca. Sve u svemu, ovo predstavlja srce zgrade.

Osnaživanje stanara - svaki stanar trebao bi biti u mogućnosti postaviti svoje privatno digitalno okruženje, gdje može upravljati svojim radnim mjestom na novi način rada (okretnost i hibridnost) sa značajkama koje podržavaju rezervaciju stolova na zahtjev, sobe za sastanke, praćenje popunjenosti, podaci o kvaliteti zraka i još mnogo toga

Uspjeh stanodavca uvelike ovisi o uspjehu stanara. Uspjeh tvrtke stanara uvelike ovisi o uspjehu timova i pojedinaca, njihovoj sreći, produktivnosti i lojalnosti.

Stoga bi sportski stanari trebali biti jedan od najvažnijih prioriteta stanodavca. Zaključno, napredni stanodavac trebao bi uvesti oba sloja. Ovaj strateški pristup stavlja iznajmljivače u vodeće mjesto ovih promjena s pravom tehnološkom infrastrukturom koja privlači, zadržava i u potpunosti osnažuje stanare.

Povrh toga, donosi punu prednost zadržavanja konkurentnosti na tržištu koje se uvelike preusmjerava na fleksibilne svemirske operacije. Napokon, iznajmljivači se pripremaju za tehnološki osposobljenu budućnost i uspješno integriraju fizički i digitalni aspekt života u zgradama. S pravim OS-om, vaša zgrada više nije dio hardvera koji zahtijeva CAPEX za svako ažuriranje, već "Teslin automobil" koji se ažurira kako bi išao u korak sa svijetom koji se uvijek mijenja.

Zahvaljujući ogromnom trudu našeg tima, doprinosu naših klijenata i partnera, planiramo značajnu nadogradnju platforme Spaceflow koja će biti objavljena sredinom 2021. godine. Cilj nam je s ovim ažuriranjem osnažiti stanodavce diljem svijeta najboljom gotovom tehnologijom da na lakši način implementiraju obje ove vertikale. Čemu se veseliti? Naša će platforma dobiti svježi izgled te će biti potpuno integrirana i prilagodljiva. Svi se moduli trenutno poboljšavaju na temelju otkrića proizvoda sa stanarima i dugotrajne suradnje s nekim od vodećih svjetskih vlasnika nekretnina. Pratite nas!