Na lokaciji nekadašnjeg prilično zapuštenog restorana Bastion posljednjih tjedana otkriva se potpuno nova vizura terase, ali i kompletnog vanjskog izgleda cijele zgrade ugostiteljskog objekta. Posh Pub,  kako stoji na pročelju zgrade, po svemu sudeći bit će jedan novi sadržaj  na zadarskoj ugostiteljskoj sceni.

 

Naime, zbog dugovanja Gradu Zadru bivši zakupac je iseljen, a u  veljači je raspisan natječaj za zakup prostora od 208 metara četvornih.  Na natječaj su se javile tvrtke iz Zadra - Toranj d.o.o., Arkada d.o.o. i Jerković d.o.o. Najveću cijenu po metru četvornom, od 10,20 eura, ponudila  je tvrtka Toranj d.o.o. osnovana 7. srpnja prošle godine. Osnivač tvrtke je  Ante Škara, koji je s Tomislavom Škarom suosnivač građevinske tvrtke  Franto. Arkada d.o.o. ponudila je 5,05 eura za metar četvorni prostora, a  Jerković 6,10 eura. Ugovor o zakupu prostora Toranj d.o.o. je s Gradom  potpisao na rok od dvije godine s mogućnošću produljenja ukoliko po  isteku najma budu svi računi podmireni.

 

Ipak, ono što se Zadrani pitaju je li tvrtka Toranj d.o.o. Zadar, novi zakupac ovog prostora za sve intervencije u prostoru dobila potrebne suglasnosti.

 

- Grad Zadar je, temeljem rješenja Ministarstva kulture RH, Uprave za  zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela u Zadru, izdao suglasnost i potpisao Ugovor za izvođenje radova na uređenju javne površine i  terase restorana Posh s tvrtkom Toranj d.o.o., stoji u odgovoru Marine  Mihovilović Pajkin, više stručne suradnice za informiranje i odnose s javnošću u Gradu Zadru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.zadarskilist.hr/