Član Uprave za nekretnine SPAR-a i predsjednik Uprave SES-a, Marcus Wild, rekao je: „Stvaranje živopisnih životnih prostora zahtijeva smisao za uvođenje temeljnih promjena u pravo vrijeme. SES usvaja upravo ovaj pristup s nadolazećom obnovom King Cross-a Zagreb kako bi trgovački centar transformirao u trgovačku destinaciju sljedeće generacije”.

Izvršni direktor SES-a Christoph Andexlinger dodao je: "Stoga neprestano provodimo mjere kako bismo zaštitili tekući razvoj i povećanu održivost objekata kojima upravljamo. SES šalje važnu poruku za budućnost ulaganjem u proširenje i prenamjenu zagrebačkog trgovačkog centra King Cross" .

Novi otvoreni restorani i dječja igrališta

S potpunom obnovom centra sljedeće godine, SES ulaže više od 40 milijuna eura ukupno kako bi povećao privlačnost trgovačkog centra. Imajući to na umu, predvorje je također u planu uz novi centar i atraktivne vanjske prostore za jelo u mediteranskom stilu. Adaptirati će se postojeće trgovačke površine uz stvaranje avanturističkih zona i dječjih igrališta.

Renoviranje trgovačkog centra dok se posao nastavlja normalnim tokom

Trgovački centar će nastaviti s radom tijekom obnove koja će se sastojati od sedam građevinskih faza. Sve građevinske dozvole sada su izdane, a dovršetak je predviđen za jesen 2025. godine. Projekt će stvoriti dodatnih 5000 četvornih metara površine za iznajmljivanje na gradilištu. Centar trenutno ima 35.000 četvornih metara bruto zakupljivog prostora (GLA), 55 trgovina i 1600 parkirnih mjesta.

Najnovija tehnologija, održivost i alternativna mobilnost

Obnovom je predviđeno i da se prostor uskladi s najsuvremenijim tehničkim standardima. Na krovu se planira postaviti fotonaponski sustav od 6.800 četvornih metara snage 880 kW kako bi se centru osigurala održiva opskrba energijom. Centar će također biti povezan s najdužom mrežom biciklističkih staza u Europi, zahvaljujući Greenway projektu Grada Zagreba.

 

Izvor: Property-forum.eu