Gradonačelnik Valpova Leon Žulj i direktor tvrtke Via Factum iz Biograda na Moru, Tomislav Škara, jučer su potpisali ugovor o izradi projektne dokumentacije za nastavak daljnjih aktivnosti, odnosno izgradnju i komunalno opremanje u poslovnim zonama Grada Valpova vrijedan 120.500 kuna.

Kako je rekao Žulj, nakon javnog nadmetanja tvrtka Via Factum poslala je najbolju ponudu te je odabrana za najpovoljnijeg ponuđača izrade dokumentacije za Zonu malog gospodarstva II.

Projektiranje obuhvaća ukupnu infrastrukturu, dokumentaciju za prometne površine, oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu, vodovodnu, kanalizacijsku i plinsku mrežu u ovom dijelu grada u kojem već djeluje nekolicina poduzetnika.

Prostor koji će biti obuhvaćen projektom izgradnje komunalne infrastrukture izuzetno je važan Gradu jer je to parcela koju je Grad nakon višegodišnjeg spora s tvrtkom Arcus dobio u posjed.

Riječ je o građevinskoj zoni koja se nalazi u jugoistočnom dijelu grada, od autoceste je udaljena samo 20-ak kilometara, od Zračne luke Klisa 45 kilometara i veličine je 102.000 četvornih metara podijeljenih na 22 parcele. Veličina dostupnog zemljišta u zoni je više od 41.000 četvornih metara.

Projekt planiramo nominirati prema resornim institucijama jer smatramo da je to opravdani prostor u Gradu gdje već imamo iskazani poduzetnički potencijal i gdje bi bilo dobro uložiti sredstva iz javnog sektora koja će biti opravdana daljnjim investicijskim aktivnostima naših postojećih i novih poduzetnika - najavio je gradonačelnik Žulj.