Dino Ružić, procjenitelj građevinske struke, utvrdio je da je vrijednost ponuđene nekretnine 6,42 milijuna kuna, a na dražbi će biti ponuđena ti četvrtine vrijednosti, za 4,82 milijuna. Inače, čitava zgrada ima ukupnu površinu od 5.432 četvorna metra, a stečajni upravitelj Cerovlje prometa Kristijan Mijandrušić nam je izjavio da se prodaje 540 kvadrata poslovnog prostora, koji je smješten na prvom katu i koji se ne koristi.

 

Ta je poslovna zgrada Tehomarkta-promo i Cerovlje prometa otvorena u lipnju 2005. Tada je rečeno da su u njezinu izgradnju uložili 24 milijuna kuna, a sada se jedna desetina zgrade prodaje za 4,82 milijuna. U to vrijeme je Cerovlje promet bio brzo rastuća tvrtka orijentirana na praćenje trendova u graditeljstvu. Osnovana je 1998., a u svojoj najboljoj godini (2008.) imala je trgovine građevinskim materijalom na sedam lokacija u Istri, Primorju i u Zagrebu. Tada su s 50 radnika ostvarili 120 milijuna kuna godišnjeg prihoda. U to vrijeme bili su većinski vlasnici internetskog portala Barkun i istoimenog političkog tjednika. No, već 2009. započinje pad Cerovlje promet pod teretom kreditnih obveza, pada tržišta nekretnina i obustavljanja građevinskih aktivnosti zbog financijske krize. Nad tvrtkom je 2012. otvoren stečajni postupak, a lani je donijeta odluka o prodaji njezinih nekretnina kako bi na taj način namirili dugovi prema vjerovnicima, poput tvrtke Samoborka koja je uknjižila pravo zaloga. Drugi razlučni vjerovnik, Hrvatska poštanska banka, nije pokrenula postupak ovrhe na navedenoj nekretnini pokraj rotora.

 

Zemljište prodano za svega 23 eura po kvadratu

 

Tijekom ovog mjeseca prodano je zemljište Cerovlje prometa koje se nalazi u uvali Valica, pokraj skladišta Denikena u Puli. Blaž Ilić, vlasnik fažanskog obrta Bagi, kupio je 5.016 četvorna metra za 875 tisuća kuna, odnosno za svega 23 eura po kvadratu. Prodaja je uspjela tek u 14. pokušaju te je cijena tog zemljišta smanjivana tijekom stečajnog postupka. Inače, Cerovlje promet je prije nekoliko godina založilo to zemljište radi dobivanja kredita PBZ-a od 12,4 milijuna kuna. (P. GREGOROVIĆ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: glasistre.hr