Osječka tvrtka Sirrah-projekt glavni je projektant na gradnji objekta robne kuće IKEA, nedaleko od Zagreba. Velik je to uspjeh osječkih arhitekata koji su na natječaju IKEA-e posao projektiranja u okviru jedne od najvećih investicija u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina dobili u konkurenciji više hrvatskih projektantskih tvrtki.

Tvrtka Sirrah naš je glavni projektant. Posao su dobili prije nekoliko godina putem natječaja, između nekoliko hrvatskih tvrtki. Njihov zadatak bio je projektirati robnu kuću sukladno našem konceptu i pravilima i prilagoditi sve naše zahtjeve lokalnom tržištu i pravilima, potvrdio nam je ovu informaciju Igor Štefanac, voditelj odnosa s javnošću IKEA-e.

Švedski div već nekoliko godina provodi pripreme za gradnju svoga trgovačkog centra. Kako nam je naveo Štefanac, ukupna vrijednost cijele investicije, kada robna kuća bude otvorena, iznosit će čak sto milijuna eura. Sirrah-projekt do sada je projektirao osječki Metro, distributivno skladište i velik broj trgovina Lidla, kao i 14 trgovina Kauflanda.

 

Iyvor: limun.hr