Poslovni prostor s podrumom i drvarnicom, ukupne veličine 48,9 kvadrata u poslovnoj zgradi na Trgu 1. Hrvatskog sveučilišta u Lepoglavi, inače vlasništvo Vikocommercea u stečaju, uskoro će na prodaju. Najprije će, međutim, biti napravljena revizija procjene te nekretnine, a Imex banka trebala bi što prije izbrisati terete koji su na njoj upisani, jer je potraživanje na temelju kojeg su upisani prestalo.

Jedan je to od zaključaka Odbora vjerovnika Vikocommercea u stečaju, kojem je novac potreban za normalno odvijanje stečaja. U stečajnom postupku, naime, trebalo bi podići tužbe radi pobijanja određenih pravnih radnji kako bi Vikocommerce vratio svoju imovinu u stečajnu masu.

Riječ je o pobijanju razlučnih prava nad nekim nekretninama budući da je u svim slučajevima riječ o jamstvima po kreditima drugih tvrtki, odnosno Vika i Obuće Viko.

Kako bi se parnice pokrenule, novac su, svaki po 50.000 kuna, trebali uplatiti Ministarstvo financija i Zaba, no to se nije dogodilo, niti se, kako je rekla stečajna upraviteljica Marija Domijan, to može očekivati, pa je Vikocommerceu preostala jedino prodaja slobodne imovine.

Osim nekretnine u Lepoglavi, Vikocommerce ima i neku robu, čija je vrijednost nešto prije otvaranja stečaja iznosila 3,5 milijuna kuna.

Odbor vjerovnika zaključio je da se poduzimanjem pravnih koraka tu imovinu ne bi uspjelo vratiti u stečajnu masu te da bi se samo stvorili dodatni troškovi, pa će stečajna upraviteljica angažirati stručnu osobu iz područja obućarstva, koja će, zajedno s članom Odbora vjerovnika Savom Šmitranom, inače regionalnim koordinatorom Sindikata tekstila, obuće, kože i gume, razgledati i procijeniti robu.