Stack je u telefonskom intervjuu za Bloomberg rekao kako očekuje da će prodaja nekretnina nastaviti usporavati u sljedećih 12 i više mjeseci.

"Postoji i značajan rizik za cijene nekretnina ako dođe do recesije", naveo je Stack koji je još prije godinu dana upozoravao da će rast kamatnih stopa utjecati na to da će građanima nekretnine biti manje dostupne. Godinu dana kasnije imamo podatak da je u studenome kupnja nekretnina u SAD-u pala za 7,7 posto, te da je povjerenje potrošača u prosincu zabilježilo pad. 

Stack kaže da je prerano tvrditi čeka li nas još jedan nekretninski balon. To će ovisiti o općoj situaciji u gospodarstvu. "Nažalost, balon možemo sa punom sigurnošću prepoznati tek kada nam se on dogodi", pojasnio je. Naglasio je da trenutna snaga ekonomije pridonosi snazi tržišta nekretnina, ali i upozorio da je šteta već učinjena.

"Čak i ako kamatne stope na hipotekarne kredite ostanu iste ili čak malo i padnu u ovoj godini, nije vjerojatno da će se dogoditi preokret", pojasnio je Stack.

"Kupci su na oprezu i shvaćaju da je ključno pitanje mogu li si priuštiti određenu nekretninu. Mogu li si priuštiti kupnju kuće?", zaključuje Stack za Bloomberg.