U starom gradu više nema slobodnih poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Vijest je to koja raduje ponajprije stoga što gradska vlast proteklih godina nije uspijevala pronaći zakupca ma kako povoljne uvjete nudila. Činjenica je to koja ukazuje i da je stari grad postaje poslovno zanimljiv. Poslovni prostor bivše pizzerije u Ulici Joakima Rakovca, prve u gradu, posebna je naznaka pozitivnih kretanja.

Možda se nekome čini da takav objekt iz kojega se uskom uličicom širi miris netom pečene pizze daje dušu starome gradu, ali iskustvo je pokazivalo da je za ekonomično poslovanje potrebna veća navala turista od postojeće. Zato je, pored zakupnine od 20 kuna po četvornom metru i prve dvije godine popusta od 50 posto, bilo potrebno promijeniti i namjenu prostora.

 

Tako će ubuduće u njemu biti biro za izradu projekata električnih instalacija. Slična stvar dogodila se sa dvama poslovnim prostorima na Šetalištu San Marco. U bivšoj pizzeriji u Rakovčevoj ulici bit će biro za izradu projekata električnih instalacija bivšem kafe-baru i galeriji, koji će biti ujedinjeni u arhitektonski biro.

 

Možda su spuštanje cijene zakupa i prenamjena formule za privlačenje novih zakupaca Pogled na trg ovih dana otkriva nam da se trend sve jačeg uključivanja staroga grada u turističku ponudu Rapca dobro drži, što je jamstvo ugostiteljsko-trgovačke, a posljedično i svake druge živosti. Možda jednog dana unutar starogradskih zidina odnekud ponovno zamiriše topla pizza.

 

Izvor: limun.hr