S lokacijom u najatraktivnijem poslovnom središtu Zagreba, Delight Office Solution vam predstavlja novouređeni poslovni prostor klijenta L’Oreal. Po sistemu “ključ u ruke” Delight je uredio uredski prostor na kompletnom katu zgrade Matrix Office Park.

Počevši od izrade idejnog i glavnog projekta, izvođenja građevinsko-obrtničkih i instalaterskih radova, prostor veličine 1600m² pripremili su za finalno opremanje. Raspodjelom na 150 radnih stanica ostvaren je efikasan i jednostavan tijek kroz različite uredske zone.  

 

 

L’Oreal je jedan od giganta beauty industrije koji je prihvatio koncept uredskog susjedstva sa stvaranjem zajednica s 30 do 50 zaposlenika. Kreiranje “neighborhood-ova” L’Oreal-u omogućava kreativno poticanje suradnje, povećanje produktivnosti i smart preraspodjelu uredskog prostora na temelju potreba svakog tima za različitim radnim okruženjima i potrebama pojedinaca. Otvoreni prostori sadržavaju barem jednu lokaciju sa zvučnom izolacijom, poput Framery phone booth-a, koji je bio i L’Oreal-ov izbor u svakoj od šest otvorenih uredskih četvrti.

 

 

Open-space uredske četvrti s miksom kolaborativnih i meeting zona, kao i zonama za individualni rad, omogućavaju izvršavanje raznih tipova zadataka. Korporativna politika zalaže fleksibilnu uporabu radnih površina, tako da zaposlenici zauzimaju one radne površine koje su slobodne po dolasku. Učestalom promjenom s fiksnih na podesive radne stanice, zaposlenici jedni drugima omogućavaju konzumaciju zdravijeg načina rada. Podesivost radne površine omogućena je odabirom stolova Migration tvrtke Steelcase; visinski podesivih radnih stanica koje se ergonomski prilagođavaju prema potrebama svakog pojedinog korisnika i povećavaju njihovu dobrobit.

 

 

Zoniranje prostora Delight je postigao stvaranjem malih bubble i meeting zona, za koje su, uz zahtjev za pojačanom zvučnom izolacijom u kombinaciji s drvenim ili staklenim vratima, odabrali upravo Deko staklene pregrade FG2 s dvostrukim staklom.

 

 

 

Cafeteria

 

L’Orealu je cilj bio omogućiti zaposlenicima ugodan prostor za odmor, socijalizaciju i manje formalne sastanke. Ovom strukturom kantine, promatrano s praktične razine, Delight je raspored organizirao tako da postoji protok koji osigurava da se ne stvaraju uski prolazi, a dio s kuhinjom trebalo je također dizajnirati s tim u vidu pripremajući ga prvotno za vrijeme gužve.  L’Oreal se za nadahnuće dizajna kantine držao podalje od jakih boja, kako bi potaknuo osoblje da rade i istovremeno odmore od svog radnog okruženja.

 

 

 

MEETING ZONES

 

Mogućnost transformacije radnog prostora iz konferencijske prostorije u formaciju prikladniju manjim sastancima, L’Oreal je ostvario odabirom Steelcase FlipTop stolova, koji omogućuju brzo i jednostavno preklapanje i otklanjanje radnih površina, kao i jednostavno dodavanje i povećavanje radnog prostora za veću količinu sudionika. FlipTop stolovima Delight je ostvario dinamičan raspored koji omogućuje jednostavnu reorganizaciju prema potrebama radnih zadataka.

 

 

 

Kreiranje pozitivnog prostora postignuto je odabirom Interface ugljično neutralnih podova. Izbor L’Oreala bila je kombinacija tekstilne kolekcije Employ i LVT podnih obloga, koje su primjenom različitih dizajnerskih rješenja ostvarile vizualnu separaciju zona u prostoru.  

 

Detalji projekta:

Projekt je obuhvaćao izradu idejnog rješenja, glavnog projekta, dizajna interijera i opremanja prostora uredskim namještajem, dok je namještaj po mjeri razrađen od nacrta do same izrade. Glavni projekt sadržavao je arhitektonske i instalaterske projekte, projekt rasvjete i kompletno opremanje uredskim namještajem.

Raspon radova: građevinsko-obrtnički i instalaterski radovi te privođenje prostora namjeni iz roch bau do prostora za finalno opremanje.

Partneri: Steelcase; Interface; Deko; Framery

Veličina prostora: 1.600 m²

Lokacija: MATRIX Office Park, Slavonska avenija 1C, 10000 Zagreb, Hrvatska

Godina završetka: 2019.

 

Delight Office Croatia