Građevinski radovi u Hrvatskoj u srpnju su prema izvornim indeksima pali za 7,4 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, dok su u prvih sedam mjeseci bili 7,8 posto manji u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavio je danas Državni zavod za statistiku (DZS).

Radovi na zgradama smanjeni su u srpnju na godišnjoj razini za 1,1 posto, a na ostalim građevinama za 11,6 posto.

Promatra li se prvih sedam mjeseci, radovi na zgradama bili su u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje manji za 3,3 posto, a na ostalim građevinama pali za 11,1 posto, pokazuju izvorni indeksi DZS-a.

Kalendarski prilagođeni indeksi pokazuju da su građevinski radovi u srpnju u odnosu na srpanj 2013. godine manji za 7,9 posto pri čemu su na zgradama smanjeni za jedan, a na ostalim građevinama za 11,1 posto.

U srpnju su u odnosu na lipanj građevinski radovi, prema desezoniranim indeksima, bili manji za 2,4 posto. Pritom su radovi na zgradama povećani za 0,5 posto dok su na ostalim građevinama pali za 1,7 posto.

Na novogradnjama je u srpnju odrađeno 51,3 posto radnih sati dok je na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju odrađeno 48,7 posto sati.

 

 

 

 

 

Izvor: Poslovni.hr