Poslovni prostor Split

 

- Broj nekretnina ponuđenih na aukciji je gotovo jednak broju na prošloj aukciji (89, 90) što nam pokazuje konstantan i povećan interes za aukcijama nekretnina, komentirao je Matej Samardžić iz tvrtke organiozatora. Na ovoj aukciji ćemo osim velikog broja stambenih nekretnina diljem Hrvatske, ponuditi do sada najveći broj komercijalnih nekretnina, njih 26. Imamo blagi rast domaćih interesa za poslovne nekretnine, ali i za nekretnine na obali, poglavito iz inozemstva.

 

Kvaliteta uvijek (nešto prije) nađe kupca, dok se ostali moraju prilagođavati tržištu, što u ovim uvjetima znači spuštati cijene. Potražnja je veća nego ranijih godina, kupci su dobro informirani i nude realne iznose. Vjerujem da će se pozitivni trendovi potražnje nastaviti, ali je ta potražnja i sama realizacija uvjetovana realnom tržišnom cijenom nekretnine koja je u Hrvatskoj još uvijek često u odmaku s traženom cijenom prodavatelja. Zato radimo aukcije, da na jednom mjestu skupimo kvalitetne nekretnine, odlučne prodavatelje te odlučne i informirane kupce - naglasio je Samardžić.

 

Među ponuđenim nekretninama, zbog lokacije, atraktivnosti i cijene pozornost ponajprije privlače stambeni objekti, bilo da je riječ o obiteljskim kućama, vilama s imanjem, apartmanima. Ponuda je raznolika, ali se izdvaja vila u Splitu koja se prodaje sa zemljištem po početnoj cijeni od 1,2 milijuna eura. Površine 213 kvadrata, u neposrednoj blizini mora, rekreacijske zone park-šume Marjan, renovirana i opremljena 2013., na vrhu ima terasu. Iz Splita je u ponudi i moderno uređen apartman u Spinutu površine 104 kvadrata s početnom cijenom od 270.000 eura.

 

Zanimljivost ovog apartmana je moderno opremljen zimski vrt s pogledom na Marjan.

 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, na otoku Braču u Milni prodaje se ekskluzivni posjed s vilom, pratećim objektima i helidromom. Vila je površine 160 kvadrata, a dva bungalova po 40 kvadrata. Tu je još i bazen, a sve je na zemljištu površine 9848 kvadrata. Početna cijena je 450.000 eura.

 

Iz ponude izdvajamo još kuću s bazenom u Petrčanima, 10 kilometara od Zadra. Radi se o novogradnji površine 163 kvadrata, 50 metara od mora, s početnom cijenom od 320.000 eura. Na dubrovačkom području, u Kuparima u prodaji je kamena kuća stara 150 godina, kompletno renovirana 2007. godine. Površine 110 kvadrata s okućnicom od 1543 kvadrata ima početnu cijenu od 330.000 eura.

 

Poslovni prostor u Splitu, smješten u "aleji banaka", u neposrednoj blizini KBC-a Split, u prizemlju poslovno-stambene zgrade, uređen, površine 198 kvadrata, prodaje se po početnoj aukcijskoj cijeni od 750.000 eura. Proizlazi, dakle, da je cijena kvadrata 3787 eura.

 

U ponudi je i više hotela, u različitoj fazi završenosti. Među njima je i boutique hotel Vila Duba na Makarskoj rivijeri. Smješten u prvom redu uz more, kompletno uređen, renoviran i opremljen prošle godine, s površinom od 416 kvadrata, ima početnu cijenu od 950.000 eura. U Šibeniku, u centru grada prodaje se kuća s poslovnim prostorom površine 536 kvadrata po početnoj aukcijskoj cijeni od 935.000 eura. Izgrađena 1906. rekonstruirana je 2003. godine.

 

Na aukcijama nekretnina u Zagrebu već su prodavane nekretnine iz Dugopolja. Na ovoj lokaciji je u ponudi poslovna zgrada sa zemljištem. Objekt površine 980 kvadrata i zemljište površine 5273 kvadrata imaju početnu cijenu od 1,25 milijuna eura. Objekt je izgrađen 2015. godine. Nekretnina je, kao i određeni broj ostalih iz ponude, opterećena založnim pravom, koje će se brisati isplatom razmjernog dijela kupoprodajne cijene založnom vjerovniku.

 

 

 

Zemljište s posjedom na Lastovu

 

Od ponuđenih zemljišta izdvojili smo ono s posjedom na Lastovu. Ima površinu od 46.462 kvadrata, a cijena kvadrata je četiri eura. Udaljeno 1,5 kilometara od mjesta Lastova, ima građevinsku dozvolu za kamenu vilu s bazenom, a posađeno je i 650 stabala maslina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/