Kriza na tržištu nekretnina je iza nas, tvrde stručnjaci. Građevinari traže dobre lokacije, raste broj stambenih kredita, a sve što je napravljeno kvalitetno – dobro se i prodaje. Zahvaljujući turizmu, raste interes za stanove u središtu Zagreba, ali i na obali. No cijene nezaustavljivo padaju u Slavoniji, piše HRT…

 

U središtu Zagreba dizalice rijetko rade, a stanovi u zgradama koje se dovršavaju većinom su prodani. Već ima zainteresiranih i za projekte koji nisu ni započeti, poput stambeno-poslovnog nebodera u Ilici. Kupci su postali izbirljiviji, pa investitori grade za one koji mogu birati i platiti. Svaka mjera kojom država pokušava pomoći mladim ljudima da dođu do stana je dobrodošla, ali nije dovoljna da ih zadrži.

 

Vladin Program poticane stanogradnje, u kojem je najviša cijena kvadrata oko 1100 eura, ide dalje, ali više će se graditi u manjim sredinama. Neprodani stanovi, koji su godinama zagušivali tržište, posljednjih mjeseci ipak pronalaze svoje kupce. Zbog tog “čišćenja” tržišta ali, ponajprije zahvaljujući turizmu u Zagrebu, Istri, Splitu, i Dubrovniku cijene rastu, ali u Slavoniji potpuno druga slika. Stanovništvo odlazi, a kuće prodaju za trećinu vrijednosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.poslovnipuls.com/