Riječka tvrtka Corrodo i varaždinski Varteks, sadašnji vlasnici osječkog Supermarketa, velike robne kuće s čak 12.500 četvornih metara poslovnog prostora na Trgu slobode, a koja je već duže vrijeme zatvorena, početkom rujna počinju s njezinom obnovom. 

Iako je ta naša nekretnina pod hipotekom više ne možemo dopustiti da toliko oštećena na novouređenom Trgu slobode stoji u takvom stanju, kaže Goran Čulić, direktor Corroda. Pritom ističe da su sa zagrebačkom Štedbankom dogovorili kredit od približno 2,5 milijuna eura, čime će se obaviti obnova i uređenje. 

U cijelosti će se urediti krov i oštećeno pročelje objekta, zamijenit će se oštećene pokretne stepenice, sustav grijanja i hlađenja, te urediti unutrašnjost. Stručna ekipa ovih dana na terenu utvrđuje sve što na objektu treba učiniti kako bi se ponovno stavio u funkciju do Nove godine, a najkasnije do početka veljače 2014. 

Prema Čulićevim riječima, objekt Supermarketa nakon uređenja zadržat će raniju trgovačku funkciju. Za sada je sigurno da se u podrumski dio objekta vraća samoposluživanje Konzuma, a vode se pregovori s brojnim drugim potencijalnim korisnicima prostora. Čulić odlučno opovrgava glasine da vlasnici dogovaraju prodaju Supermarketa. 

 

Izvor: limun.hr