Gradska je uprava u jednom zagrebačkom dnevnom listu objavila novi natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Radi što bolje informiranosti javnosti, prenosimo najvažnije detalje.

 

Trenutačno je u ponudi za najam 41 poslovni prostor, među kojima se raspon početnih cijena mjesečnog najma kreće od 5.208 kuna do 137 kuna, koliki je početni najam za 28 četvornih metara dvorišnog lokala u Zmaj Jovinoj u Donjem gradu, a koji je namijenjen za skladište.

 

Recimo i kako se Gradu u tom natječaju potkrala jedna pogreška, pa su se pomiješale brojke kod lokala u Kapucinskoj 30 na petom katu, te bi prema objavljenom natječaju ispalo da je početna cijena za 1.342 četvorna metra tek 51 kunu, a zapravo je riječ o 51 četvornom metru za 1.342 kune mjesečno. Isti je lokal u travnju bio ponuđen za 692 kune mjesečno.

 

Recimo i kako se većina ovih lokala također našla na natječaju još 30. travnja ove godine, a za najveći dio lokala cijena je posve jednaka kao i na natječaju od prije šest mjeseci. Trenutačno se u najam nudi čak šest poslovnih prostora u pothodniku na Trgu Ante Starčevića i upravo je za jedan takav od 73 četvorna metra postavljena i najviša početna cijena od 5.208 kuna.

 

Jedan od atraktivnijih poslovnih prostora na ovom natječaju svakako je onaj na kružnom toku, odnosno u Prolazu Josipa Leovića koji se sastoji od 125 četvornih metara na dvije etaže, a za koji je početna cijena 3.519 kuna.

 

Grad ovaj put neće prihvaćati ponude onih tvrtki kojima je račun u posljednih šest mjeseci bio u blokadi duže od 30 dana, a pisane ponude moguće je poslati na adresu Grada do 16. listopada. Detaljnije informacije o ponuđenim lokalima i uvjetima natječaja mogu se pronaći na web stranici Grada, www.osijek.hr.

Izvor: http://www.limun.hr