Kako je navedeno, zagrebačka kompanija sklopila je ugovor s tvrtkom "RD Industrija", osnovanom prije svega sedam mjeseci, iza koje stoji poduzetnik Dragan Rakušić, povratnik iz Australije s adresom u Metkoviću.

Premda nije naznačeno gdje bi se točno gradio novi kompleks u Lori, pogotovo tolike kvadrature s obzirom na cijenu gradnje, u gradskoj upravi potvrdili su nam da su novi zahvati na tom području mogući jedino na mjestu bivše upravne zgrade i supermarketa u vlasništvu poduzetnika Željka Keruma.

– Jedini novi objekt koji ima rješenje za građenje je Kerumov stambeno-poslovni kompleks. Riječ je o mješovitoj zoni s pretežno poslovnim sadržajima i ta dozvola je izdana u mandatu prošle gradske vlasti. Istina je da su zagrebački projektanti dolazili kasnije u Banovinu tražeći izmjene na projektu, no nismo ih usvojili i već godinu dana s njima nemamo nikakve kontakte – potvrdio nam je Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Vijest da je "Viadukt" već sklopio ugovor o novoj gradnji u Lori iznenadila je i samog Željka Keruma. Najprije nam nije vjerovao da netko namjerava graditi na njegovoj zemlji, da bi poslije priznao kako je s australskim partnerima neuspješno pregovarao oko prodaje projekta.

– To je moja lokacija, a za tvrtku "RD Industrija" prvi put čujem. Dobro da ste mi rekli, odmah ću provjeriti što se događa. S nekim Australcima jesam pregovarao, ali nisu mi ništa platili, niti smo potpisali kakav papir. Čudno mi je da "Viadukt" kao velika firma ide s takvim priopćenjem u javnost bez da sam upoznat. Taj novi stambeno-poslovni kompleks u Lori sigurno će se početi graditi, a hoću li ja biti investitor ili netko drugi, još ćemo vidjeti. Sigurno je samo da nitko neće ništa graditi bez da mi plati – poručio je Kerum, na čiju je tvrtku "Lora produkt", koja je u postupku predstečajne nagodbe, uknjiženo vlasništvo nad gotovo 11.500 metara četvornih površine na kojoj se nalazi poslovna zgrada i okolno zemljište.

 

Posao na željeznici

Nažalost, s Draganom Rakušićem, čelnikom "RD Industrije" koja je naručila milijunski posao u Lori, nismo uspjeli stupiti u kontakt. Inače, iz sudskog registra doznali smo kako je prije nešto više od pola godina australski Melbourne zamijenio Metkovićem, te da je vlasnik i osnivač još nekoliko tvrtki, redom sa zagrebačkom adresom.

Zanimljivo, jedna od njih je i "OSL Industrija" čiji je suosnivač britanski "OSL Rail", a koja je specijalizirana za izgradnju i održavanje željezničkih pruga. Također, navedeno je kako Rakušić, među ostalim, radi u Londonu na sličnim poslovima.

 

 

 

 

 

Izvor: slobodnadalmacija.hr