Gradnja stambeno-poslovnog staklenog nebodera od 17 katova u Ilici 212-214, odnosno na križanju Ilice i Mandaličine, u kojem će biti i javni bazen te dječji vrtić, prema najavi investitora počet će na proljeće, a od prve lopate do useljenja proći će dvije godine, piše Večernji list. 

Investitor je projekta vrijednog 235 milijuna kuna stambeno-graditeljska zadruga Stanograd koja je u Ilici, od Britanskog trga do Črnomerca, dosad sagradila 36 zgrada. Budući da se dio stanara iz susjednih zgrada žalio na rješenja u projektu, direktor Stanograda Zvonimir Škegro kazao je da će se sadašnje idejno rješenje izmijeniti uzimajući u obzir sve primjedbe.

"Budući da je riječ o velikom projektu, sada pregovaramo s bankama i mogućim partnerima pa je realno očekivati da bi kompleks mogao biti završen u proljeće 2016. godine" – kazao je Škegro za list. Odbacio je špekulacije da će Stanograd prodati projekt i zemljište te dodao da od 1983. godine, otkako su u njegovu posjedu, sanja da će ondje sagraditi neboder. Fotografije možete pogledati na Večernjem listu.

 

Izvor: poslovni.hr