Moderni ured odgovara na pitanje mogu li fleksibilni radni prostori pomoći produktivnosti. U mnogim tvrtkama redovi sjenica ili stolova više nisu uobičajeni. Umjesto toga, mnogi moderni uredi nude raznolike radne prostore tako da zaposlenici mogu naći izvan svojih stolova mjesto koje zadovoljava potrebe trenutnog zadatka.

Na primjer, mnogi uredi imaju otvoren koncept sjedenja u kojem zaposlenici imaju jasan pogled na sve članove tima. Kad je nekome potreban sastanak ili privatni razgovor, mnogi uredi nude male sobe za sastanke. Moderni ured često se može pohvaliti udobnim kaučima na kojima kolege razgovaraju i surađuju u neformalnoj atmosferi.

Za ljude kojima je potreban prostor u kojem se stvarno mogu uspraviti i usredotočiti, mnogi moderni uredi imaju mirne sobe dizajnirane za jednu ili dvije osobe. Neki moderni uredi nude stolove za stajanje pokraj tradicionalnih. U svakom slučaju, cilj je zaposlenicima pružiti raznolik radni prostor, a ne samo njihove stolove.

 

Usredotočite se na kulturu i misiju tvrtke

Jedna od glavnih funkcija ureda je prikazati glavna obilježja kulture poduzeća. Za moderan ured, to znači osigurati da svi zaposlenici, od generalnog direktora do zaposlenika, budu svjesni misije i vizije tvrtke i da provode osnovne vrijednosti tvrtke.

To ne znači da se svi moraju sjetiti misije i ponavljati je svakodnevno. Mnoga poduzeća sada imaju korporativne događaje na kojima tvrtka okuplja svoje zaposlenike iz nekog posebnog razloga ili kako bi proslavila prekretnicu unutar tvrtke. Tvrtke također organiziraju male, intimne ručkove i aktivnosti team buildinga.

Kultura tvrtke zastupljena je i kroz uredski prostor. U mnogim su uredima dvorane za sastanke nazvane po temama koje su dio organizacijske kulture. Boje koje se koriste na zidovima, podovima i namještaju mogu se posebno odabrati za poticanje osjećaja koji su u skladu s temeljnim vrijednostima tvrtke.

 

Mala, ali vrijedne blagodati

U modernom uredu poslodavci moraju ponuditi svom timu određene pogodnosti koje njihovi konkurenti nemaju. Danas ljudi ne traže samo posao. Oni traže karijeru u kojoj mogu rasti. Moderni uredi nude prednost zaposlenicima, uključujući planove za naknadu za obrazovanje koji potiču stalno učenje.

Fleksibilnost je također pogodnost koja je uobičajena u mnogim modernim uredima. To uključuje radno vrijeme koje nije uobičajeno od devet do pet i mogućnost rada od kuće. Osim toga, mnoge moderne službe imaju teretane ili teretane uz uslugu vrtića za djecu. Neke tvrtke nude i žetone poput besplatnih ručkova i zalogaja. Iako su male geste, ipak doprinose poboljšanju kulture tvrtke i poboljšanju osjećaja tijekom rada u modernim uredima.

(Izvor: Bizfluent)