Microsoftove poslovne prostore u Beču dovršio je INNOCAD architektur. Dizajn kombinira brojne šarene, svježe i atraktivne elemente dizajna kako bi stvorio ono što se može nazvati najkreativnijim poslovnim prostorom tvrtke Microsoft. Ovaj prostor sadrži niz tematskih soba za konferencije i sastanke u rasponu od lova do oceana. Još jedna popularna značajka je biljni zid na recepciji - koji također ima izvrsnu rendgensku sliku računala.

Kroz prostor arhitektura igra ključnu ulogu, olakšavajući "novi rad" u funkcionalnosti, infrastrukturi i konceptu dizajna. Tim stvara idealnu radnu okolinu razvijajući jedinstven sklad ljudi, prostora i tehnologije.

Povezivanje svih triju etaža je središnji element Microsoftova sjedišta koje uključuje: čvor komunikacije koji potiče interakciju s sučeljem, kružnim namještajem, kafićima, raznim salonima, zajedničkim prostorima, knjižnicom i manjim javnim prostorima za slobodno vrijeme, kao i onima koji potiču različite aktivnosti od spontanih sastanaka do lansiranja . Coworking, oni koji rade od kuće, oni koji su stalno u pokretu ... - svaki od tih zaposlenika dobiva optimizirano radno okruženje koje pruža dobar osjećaj, koji omogućuje maksimalnu produktivnost.

Na raspolaganju su 23 trgovine za sastanke različitih konfiguracija koje se mogu rezervirati samo kroz Microsoft Outlook. Tu su i dodatni prostori za brze sastanke ili konferencijske pozive. Otvoreni uredi s 220 radnih mjesta i 65 stalnih radnih stolova dijele 330 zaposlenika. Rezultati su optimizirali ukupnu površinu za 10% uz istovremeno proširenje zajedničkog prostora, uz istodobno smanjenje operativnih troškova ureda. Prosječno 10% više zadovoljstva zaposlenika, 12% povećanje produktivnosti i učinkovitosti, manje potrebnog prostora, poboljšani ugljični otisci i mnogi drugi slični pozitivni rezultati mogu se postići i već su mjerljivi.

Naziv projekta: HK MICROSOFT AUSTRIA

Funkcija: Ured, Najbolje od

Mjesto: Beč, AUSTRIJA

Površina: 4.500 m²

Broj katova: 3

Početak gradnje: 07/2011

Dovršetak: 10/2011

Troškovi izgradnje: 2,8 milijuna eura neto

Projektni tim: Oliver Kupfner Dominik Gladik, Jorg Kindermann, Martin Lesjak

Fotograf: Paul Ott, Christian Dusek