U Češkoj je M7 završio prodaju tri uredske i industrijske nekretnine u ime M7 Srednjoeuropskog fonda za nekretnine I (“M7 CEREF I”) za 50 milijuna eura, isporučivši rast neto vrijednosti od preko 30% nakon uspješne implementacije M7 strategija upravljanja imovinom od strane lokalnog upravljačkog tima.

U Mađarskoj, gdje portfelj CEREF-a I sada obuhvaća 12 uredskih i industrijskih nekretnina, M7 je napravio značajne aktivnosti vezane za zakup prostora što je rezultiralo obnovom i proširenjem zakupa u ukupnom iznosu od oko 125 000 m2 i povećanom popunjenosti na prosječno 90%. U nedavno obnovljenom Csillag centru u Budimpešti, M7 je zaključio nove ugovore s CCC-om, Fressnapf-om i Pepco-m. U Egeru se Robert Bosch proširio na sve raspoložive površine (12.500 m2) koje su prošle cjeloviti program obnove u posljednjih 12 mjeseci. U logističkom parku Aerozone u Budimpešti, M7 je iznajmio cijeli skladišni prostor ukupne površine 48.500 m2 raznim međunarodnim tvrtkama, uključujući Diebold i Nixdorf, Expeditors, Airpharm i Celebi. M7 je također završio prodaju tri uredske i industrijske imovine i to 15% iznad vrijednosti.

U Slovačkoj, lokalni tim za upravljanje imovinom povećao je popunjenost Vector Parksa na 97%, sklopivši 26 pojedinačnih zakupa za ukupnu površinu od 69.250 m².

U Poljskoj je M7 preuzeo upravljanje šest portfelja imovine za klijente. Tijekom godine jedna nekretnina je prodana po cijeni većoj od poslovnog plana. Zaključen je i niz ugovora o zakupu, a početkom 2019. godine predviđa se daljnja prodaja nekretnina.

U Hrvatskoj je M7 ostvario značajno povećanje popunjenosti u poslovnom centru Mani, nekretnini u vlasništvu CEREF-a I, s 50% na 91%. Dodatno, M7 je odradio niz savjetodavnih projekata temeljem savjetničkih mandata dobivenih od strane lokalnih banaka, lokalnih imatelja nekretninskih portfelja ali i međunarodnih financijskih ulagača koji za svoja ulaganja traže profesionalnu podršku na lokalnom tržištu.

Paul Betts, Direktor za centralnu Europu za M7 Real Estate je rekao: S uredima u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj M7 Real Estate pruža regionalnu mrežu u Srednjoj Europi koja nema premca u sektoru upravljanja nekretninama. 2018. bila je iznimno aktivna godina za poslovanje, što je rezultiralo sjajnim rezultatima kako u pogledu upravljanja imovinom, što je dovelo do toga da smo trgovali brojnim nekretninama i to iznad procjena i poslovnog plana, kao i u pogledu uspješnosti fonda. U skladu s tim, tijekom godine smo proširili naš tim za 20 ljudi”