Poduzetnik Luka Rajić nastavlja investirati u razvoj logističkog poslovanja.

 

Nakon što je njegova tvrtka Ralu logistika dosegla visoke standarde u segmentu transporta i razvila manja regionalna skladišta u Splitu, Rijeci i Slavonskom Brodu, priprema iskorak u razvoj skladišta i distributivne mreže, gradnjom središnjeg logističko distribucijskog centra (LDC) na području Rugvice u Dugom Selu. U tijeku je natječaj, koji tvrtka provodi u suradnji s općinom, za izgradnju pristupne ceste s komunalnom infrastrukturom za gospodarsku zonu Dragošička, na kojoj je i zemljište Ralu logistike na kojem se planira gradnja LDC-a.

144 milijuna kuna iznosili su lani prihodi tvrtke Ralu logistika.

Pristupna cesta, navodi se u natječaju, potrebna je za realizaciju projekta LDC-a i ishođenje uporabne dozvole, a iz Ralu logistike napominju i da cesta neće služiti samo za njihovu investiciju, nego i sve druge buduće projekte u industrijskoj zoni. Pristupna cesta prvi je, dakle, korak u pokretanju novog projekta, a LDC bi trebao, prema procjenama u Ralu logistici, biti dovršen u 2015.  Konkretnije o visini investicije u ovom trenutku je još, kako kažu u Ralu, nezahvalno govoriti, no u fazi idejne studije govorilo se, dodaju, o investiciji od 130 milijuna kuna.

"Ralu je još uvijek u fazi izrade projektne dokumentacije u sklopu koje će se definirati tehničko-tehnološka rješenja. Nakon toga slijedi faza ishođenja suglasnosti i građevinske dozvole i tek tada možemo govoriti o definiranju obuhvata i realnoj procjeni investicije", poručuju iz Ralu logistike, a taj dio procesa očekuju da se okonča do rujna. Tri regionalna skladišta Ralu logistici zadovoljavaju postojeće potrebe, a novi centar svojim bi kapacitetom trebao omogućiti tvrtki daljnji razvoj na nacionalnoj razini i u regiji JIEurope.

 

Stoga je lokacija u Rugvici je za ovaj projekt Ralu idealna, jer se nalazi na raskrižju važnih puteva, nadomak autocesti Bregana-Lipovac, te prometnicama prema Mađarskoj i jugu Hrvatske. Tvrtka inače kontinuirano raste, pa su joj i lani prihodi dosegli 144 milijuna kuna, a rast bilježi i u prvoj polovici ove godine. No, tek će, poručuju iz Ralu logistike, kontinuirani rast gospodarskih aktivnosti u Hrvatskoj značiti i ozbiljni zamah u logističkom poslovanju. U međuvremenu, Ralu nastavlja sa stabilnim poslovanjem na cijelom teritoriju Europe i dijelu Rusije.

 

 

 

 

Izvor: Poslovni.hr - Marija Brnić