Poslovna zona u Severinu jedna je od rijetkih u kojoj se ovih dana nešto gradi, a to može zahvaliti bjelovarskim Cestama. Ta je tvrtka kupila parcelu i počela izgradnju mehaničke radionice za teretna vozila u Severinu, a radi se o investiciji od deset milijuna kuna. Iako je na tom gradilištu živo, popunjenošću 19 hektara velike zone u općini Severin ne mogu biti do kraja zadovoljni.

Od devet parcela, dvije su u funkciji, na jednoj se gradi, a jednu je vlasnik stavio u mirovanje. Izgrađenost je tridesetak posto, a nadali smo se da će biti puno bolje, kaže načelnik općine Severin Žarko Žgela. Štoviše, općina je neke parcele morala otkupiti natrag jer vlasnici nisu mogli ući u planirane investicije.

Tako je izostala benzinska crpka Cro benza jer je tvrtku u međuvremenu kupio Lukoil koji nema interesa graditi crpku, a pitanje je što će biti s pogonom Prime. Ako ništa drugo, općina bar nije na gubitku jer parcele otkupljuje natrag u pola prodajne cijene.

No, jako zabrinjava činjenica da unatoč dobroj lokaciji na svega deset kilometara od Bjelovara i to odmah uz glavnu cestu, zona Severin ne može privući ulagače. To je još jedan znak da je naše gospodarstvo daleko od izlaska iz krize.

 

Izvor: limun.hr