Prema medijskoj objavi Immochana, čelnici grupa u petak su potpisali sporazum o partnerstvu kojim će razviti veliki projekt između Pariza i zračne luke Charles de Gaulle.

 

Europacity, čije pokretanje i primjenu vodi Immochan, u potpunosti će se temeljiti na privatnom ulaganju od preko 3 milijarde eura te će stvoriti odredište za odmor koje bi trebalo osigurati gospodarski, socijalni i urbani razvoj u okolici Pariza, najavila je francuska tvrtka.

 

Dalian Wanda će pridonijeti financiranju projekta te će unijeti svoju stručnost i znanje vezane za odmor, zabavu i hotelske usluge.

 

Predsjednik Dalian Wanda Group Wang Jianlin izjavio je da je za njegovu tvrtku Europacity “najvažniji projekt izvan Kine”.

 

Predsjednik Immochana Vianney Mulliez rekao je da je ovo ključni projekt za razvoj sjeveroistočnog dijela okolice Pariza, dodavši da ih je “znanje Dalian Wande u području zabave te Wang Jianlinova ambicija da razvije svoju grupu na svjetskoj razini uvjerilo da Wanda može napraviti značajan doprinos razvoju Europacityja”.

 

Prema najavi Immochana, Europacity bi trebao biti otvoren 2024., a privlačit će 31 milijun posjeta godišnje, prenosi CRI.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.poslovnipuls.com/