ZAGREB, 03. lipanj 2015. – Istraživanje tvrtke Colliers International pokazalo je kako je tijekom prvog kvartala 2015. godine, obujam investicija u tržišta trgovačkih prostora zemalja EMEA regije (Europa, Bliski Istok i Afrika) porastao za čak 94% u usporedbi s istim kvartalom prošle godine, na vrijednost od €19,1 milijardi*. Predviđanja su da će ukupne transakcije u ovoj godini nadmašiti ukupan iznos od €51,8 milijardi iz 2014. godine. 

2014. godina bila je najsnažnija godina nakon 2007. godine za investicije u tržišta trgovačkih prostora. Prema broju transakcija, čak 30% ukupnog investicijskog obujma cijele regije pripada Velikoj Britaniji (€16,9 milijardi i porast od 19%). Slijede ju Njemačka s €8,3 mlrd. (porast od 5%), Francuska s €5,8 mlrd. (porast od 84%), Španjolska s €4,3 mlrd. (porast od 179%), te nordijske zemlje s €3,9 mlrd. (pad od 15%).

 

Nives Trgo, voditeljica odjela za trgovačke nekretnine, Colliers International, navela je “Iako je hrvatsko tržište trgovačkih prostora još u stagnaciji, naznake za oporavak tržišta vidljive su i kreću se u pozitivnom smjeru. Investitorima su trenutno i dalje najatraktivnija glavna tržišta Zapadne Europe, ali se povećana aktivnost primjećuje i na tržištima Španjolske, Italije, Irske i Portugala.“

 

 

Dodatne informacije mogu se pronaći u izvješću Colliers Internationala „Retail Snapshot“ kojeg možete preuzeti na sljedećem linku: http://ow.ly/NuNtH

Mapu s cijenama najma europskih zemalja možete pronaći na linku:http://ow.ly/NuNOQ

 

*RCA statistic

 

* * *

Colliers International

 

Colliers International, globalna je tvrtka za poslovanje nekretninama prisutna u 67 zemalja, te kroz više od 502 ureda, s više od 16,300 zaposlenika, odlučno radi na pružanju najbolje moguće usluge svojim klijentima. Colliers International svoje je poslovanje za pružanje usluga na području nekretnina ujedinio s kompanijom FirstService te tako danas pruža širok spektar usluga vlasnicima nekretnina, zakupcima i investitorima diljem svijeta, uključujući usluge savjetovanja, procjena i istraživanja. Colliers International ubraja se već 10 godina među top 100 Global Outsourcing tvrtki prema International Association of Outsourcing Professionals.

Za ostale informacije i vijesti tvrtke Colliers Internationala, posjetite stranice Colliers.comi Colliers.hr

 

Prijavite se na naš newsletter na sljedećem linku: http://bit.ly/1Ab7Oir 

 

 

 

Za dodatne informacije, slobodno se obratite:

 

Nives Trgo

Voditeljica odjela za trgovačke nekretnine, Colliers International Hrvatska, Slovenija i BiH

M:099 807 1251

E: [email protected]

 

Danijela Pavlek

Voditeljica marketinga, Colliers International Hrvatska, Slovenija i BiH

M: 098 182 7373

 

E: [email protected]