I dok je poznato da je Boygues francuska tvrtka koja od 1995. ima koncesiju nad Istarskim ipsilonom na 32 godine te je članica francuskog konzorcija koji je dobio 30-godišnju koncesiju nad zagrebačkim aerodromom, Zelena Istra navodi da Forbes Real Estate LLC, prema sadržaju internetske stranice, nema profil potreban za predloženo ulaganje, pa se postavilo pitanje tko stoji iza takve tvrtke.

 

Zelena Istra odaslala je u ponedjeljak priopćenje u kojem navodi da su udrugu nedavno kontaktirali predstavnici investitora zainteresiranog za ulaganje na Muzilu, tvrtke Forbes Real Estate, da bi razgovorom izbjegli otpor lokalne zajednice prema poslovnom projektu kongresnog centra na Muzilu kojeg planiraju. Ovu situaciju Zelena Istra iskoristila je da bi pozvali gradonačelnika Borisa Miletića, koji je član Povjerenstva za praćenje realizacije razvojnog projekta Muzil, da Puljanima objasni što se nudilo ulagačima u pozivu za iskaz interesa i što su dva ponuđača ponudila, piše Glas Istre.

 

I dok je poznato da je Boygues francuska tvrtka koja od 1995. ima koncesiju nad Istarskim ipsilonom na 32 godine te je članica francuskog konzorcija koji je dobio 30-godišnju koncesiju nad zagrebačkim aerodromom, Zelena Istra navodi da Forbes Real Estate LLC, prema sadržaju internetske stranice, nema profil potreban za predloženo ulaganje, pa se postavilo pitanje tko stoji iza takve tvrtke. To su pokušali doznati u skype razgovoru s predstavnikom te tvrtke koji je, tvrde iz Zelene Istre, potvrdio da se radi o ulagačima iz Hong Konga.

 

- Ispričao nam je da na projektu Muzila radi već niz godina i da je, tada kao predstavnik tvrtke G2 Investment Group, kontaktirao sa županom Ivanom Jakovčićem i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem. Ideja Guggenheim muzeja na Muzilu bila je njihova, obavijestio nas je, ali se od nje odustalo. Obavijestio nas je da na Muzilu planiraju kongresni centar i kako su u tijeku pregovori s drugim zainteresiranim ulagačem, tvrtkom Boygues Batiment International.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.poslovni.hr/