Preko svoje podružnice Hystead Limited sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Hyprop Investments sada u potpunosti posjeduje Skopje City Mall u Sjevernoj Makedoniji, City Center One East i City Center One West u Hrvatskoj, kao i The Mall u Bugarskoj. Transakcije su povećane na 32% ukupne izloženosti istočnoj Europi njegovog imovinskog portfelja i pojednostavile njegovu strukturu, naveo je Hyprop u priopćenju u četvrtak.

- Ispunili smo sve uvjete transakcije Hystead, uključujući i odobrenje dioničara na glavnoj skupštini održanoj u petak 25. marta, rekao je izvršni direktor Hypropa Morne Wilken.

Tvrtka je dodala da je diverzifikacija svoje izloženosti premium maloprodajnim centrima u istočnoj Europi sredstvo za ublažavanje učinaka slabije južnoafričke ekon omije, budući da će se Hyprop kratkoročno usredotočiti na jačanje svoje bilance i nastavak repozicioniranja svog portfelja. Portfelj će se revidirati svake godine kako bi se osiguralo da ima imovinu koja je u skladu sa strategijom fonda za ulaganja u nekretnine.