Hrvatski Telekom je donio odluku o Sky Office Tower uredskoj zgradi kao budućoj lokaciji sjedišta kompanije, potvrdili su Lideru u najvećem telekom operatoru.

Za potrebe uredskog prostora HT-a zakupljen je gotovo čitav istočni toranj, od 3. do 20. kata, te je u tim prostorima predviđen smještaj za dio naših zaposlenika, dok će dio njih ostati u zgradi u Vukovarskoj. Ugovorne obveze Hrvatskog Telekoma spadaju u područje poslovne tajne te ih ne možemo komentirati. S obzirom da smo trenutno još uvijek u fazi planiranja svih pojedinosti, nismo u mogućnosti davati konkretnije informacije vezane uz preseljenje - kažu u HT-u.

Riječ je o poslovnom tornju u vlasništvu Dalekovoda kojeg donedavno nije uspijevao završiti i koji se planirao prodati s ciljem olakšavanja bilance prezadužene kompanije koja je završila u predstečajnoj nagodbi. 

U Dalekovodu su samo potvrdili da je riječ o dugoročnom najmu. Zanimljivo je da se u zapadnom krilu ovog poslovnog tornja, u vlasništvu Zagreb-Montaže, smjestila Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), tržišni regulator s kojim se HT često nalazi u sukobu.

Komercijalni uvjeti pod kojima HT zakupljuje prostor od Dalekovoda su poslovna tajna. Koliko je poznato, HAKOM je unajmio prostor u susjednom tornju na deset godina, po cijeni od 24 eura s PDV-om, a vodstvo Agencije je bilo često prozivano zbog visoke cijene.

HT je, prema medijskim napisima, za najam HoTo Business Towera u Savskoj ulici, ugovorio cijenu od 20,05 eura 2002. godine (kasnije smanjeno na 19,99), kada je ugovor sklopljen na sljedećih 15 godina. HT je tako za najam objekta u Savskoj ulici tvrtki Hoto Zagreb Tomislava Horvatinčića trebao platiti oko 75 milijuna eura, no ugovor je očito raskinut prije isteka roka od 15 godina.

 

Izvor: limun.hr