Podsjetimo, zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić početkom 2004. sagradio je Hoto toranj te ga odmah iznajmio T-HT-u na rok od 15 godina i po cijeni od 75 milijuna eura. Tri godine poslije toranj od 22 kata i 26 tisuća četvornih metara mijenja vlasnika te ga za 71,6 milijuna eura kupuje njemačka tvrtka za upravljanje nekretninama Signa, točnije Signa Property Funds.

Na tržištu postoji iznimno veliko zanimanje za zakup manjih površina uredskih prostora (oko 200–300 m²), međutim, vlasnik Hoto tornja ne planira dijeliti zgradu na prevelik broj malih prostora jer se trenutačno, kako doznajemo od Mirne Nguyen iz konzultantske agencije za poslovanje nekretninama Spiller Farmer, koja je dobila posao realizacije Hoto tornja, pregovara s četiri velike internacionalne tvrtke koje su zainteresirane za zakup površina između 1000, odnosno 2400 četvornih metara.

- Zgrada je u iznimno dobrom stanju, svakodnevno se održava jer i dalje raspolaže vlastitim službama za održavanje, zaštitu i čišćenje. Računamo da će se prvi veliki ugovori o zakupu potpisati u studenom i prosincu, a veću popunjenost zgrade očekujemo u idućih šest mjeseci. Vrijeme od izlaska prethodnog zakupnika iskorišteno je za poboljšanje tehničkog sustava te adaptaciju korištenih prostora, jer su planovi vlasnika dugoročni, što podrazumijeva cikluse od sedam do osam godina. U tijeku su i pregovori za djelatnosti u prizemlju, pa se očekuje da će u zgradi biti od 15 do 20 zakupnika. Cijene zakupa odgovaraju tržišnima, a ovise o zakupljenim površinama i razdoblju zakupa te stupnju opremljenosti prostora - kaže Mirna Nguyen.

 

 

 

Izvor: liderpress.hr