Sklopljen je ugovor o izvođenju radova na izgradnji armirano-betonske konstrukcije nadzemnog dijela hotelske građevine s pratećim sadržajima "Westgate B" u Splitu, izvijestila je u utorak zagrebačka građevinska tvrtka "Tehnika" čiji su radnici bili angažirani i na podizanju južnog nebodera uz raskrižje Ulice Domovinskog rata i Puta Stinica u kojem je prije mjesec dana otvoreno sjedište Societe Generale Splitske banke.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, projekt je financiran novcem Hrvatske banke za obnovu i razvitak, a ukupna vrijednost ulaganja iznosi 500 milijuna kuna.

- U konačnici bi toranj "B" trebao biti visok 110 metara, čime će biti i službeno najviša građevina u Hrvatskoj. Imat će šest podzemnih etaža, prizemlje i 27 katova, ukupne površine 35.000 četvornih metara. Projekt ima mješovitu namjenu, a hotelski dio objekta imat će 189 soba, četiri apartmana, wellness, fitness, kongresni centar, restorane i barove... - istaknuo je Josip Komar, prvi čovjek "Westgate Towera" i dodao da će, kao što je već poznato, hotel poslovati u sklopu jedne od najvećih svjetskih hotelskih kompanija o čijem će imenu, kako je ustvrdio, naknadno obavijestiti javnost, a to će zasigurno pridonijeti konkurentnosti i unapređenju turističke ponude.

Prema njegovim riječima, u drugom dijelu objekta bit će sjedište nekoliko tehnoloških kompanija, a cijeli projekt u konačnici će otvoriti 300 novih radnih mjesta, dok će u kompleksu nakon izgradnje raditi ukupno 2000 ljudi.

 

 

 

 

Izvor: www.poslovni.hr