Gradska tvrtka Poslovni sustavi u rujnu će svoju dosadašnju adresu Školjić 16 (prostor KD-a Autotrolej) zamijeniti novom zgradom i lokacijom. Naime, sve je spremno da se ovaj holding preseli u Ulicu Milutina Barača 19, u zgradu bivšeg Torpeda koju je do sada koristila Riječka razvojna agencija Porin. U prostore kupljene u stečajnom postupku tvrtke Teri-Crotek preselit će se također u rujnu Riječka razvojna agencija Porin, a Agenciji će se uskoro pridružiti službe ostalih riječkih komunalnih poduzeća. Riječ je o Čistoći, Energu i Vodovodu i kanalizaciji.

 

Prostori Teri-Croteka već se koriste za kazališne radionice HNK Ivana pl. Zajca, s obzirom da su se zbog pripreme za izgradnju novog KBC-a na Sušaku morale iseliti iz do tada korištenih prostora. U svakom slučaju na pomolu je pretumbacija, a Poslovni sustavi se sele na novu adresu kako bi djelatnici koji ga sada čine bili na jednom mjestu i kako bi na taj način mogli kvalitetno obavljati svoje zadaće, saznajemo od Grada i Poslovnih sustava.

 

– Poslovni sustavi i Rijeka plus, osnovani su u procesu reorganizacije poslovanja komunalnih i trgovačkih društava Grada Rijeke i to s ciljem objedinjavanja dijela poslovanja tih društava kako bi se racionalizirali troškovi, a što je i ostvareno. Samo u prvih šest mjeseci postignuta je ušteda veća od tri milijuna kuna, navodi se u odgovoru Poslovnih sustava i Grada Rijeke.

 

Za sada su u novi sustav ušli dijelovi tvrtki Rijeka promet i Autotrolej, a proces se nastavlja uključenjem preostalih tvrtki. Tako su iz Čistoće u Rijeka plus prešli radnici koji rade na održavanju vozila jer je cilj da se sva komunalna vozila održavaju na jednom mjestu. Na Školjiću ostaju uredi tvrtki Autotrolej i Rijeka plus.

 

Treba napomenuti da su nekretnine Teri-Croteka (tzv. Baračev kompleks) kupljene u stečajnom postupku ove tvrtke. Zajedničku, a ujedno i jedinu ponudu za kupnju predmetnih nekretnina dali su KD Vodovod i kanalizacija, KD Čistoća te Grad Rijeka. Grad Rijeka je za navedenu namjenu iz gradskog proračuna izdvojio 1.000.000 kuna, a KD Vodovod i kanalizacija te KD Čistoća, svaki po 7.500.000 kuna, dakle sveukupno 16.000.000 kuna.

 

U Gradu Rijeci su već u nekoliko navrata istaknuli da je riječ o izuzetno povoljnoj kupnji, odnosno relativno malom iznosu utrošenog novca s obzirom da se radi o parcelama ukupne površine čak oko 18 tisuća četvornih metara i izgrađenim objektima površine oko 12 tisuća četvornih metara i to na lokaciji koja ima veliki potencijal.

 

– Realizacijom kupoprodaje predmetnih nekretnina stvoreni su uvjeti za smještaj različitih skladišnih i radioničkih sadržaja gradskih ustanova i komunalnih društava. Jedan od razloga kupovine bio je i osigurati zamjenski poslovni prostor za potrebe smještaja kazališnih radionica i skladišta koji su se morali seliti iz prostora na Sušaku, kaže se u odgovoru Grada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: novilist.hr