Glavna poslovna zgrada riječke Transadrije u stečaju nije prodana na današnjoj, šestoj dražbi na Trgovačkom sudu u Rijeci, a od ukupno devet ponuđenih nekretnina danas je prodan samo jedan poslovni prostor.

Poslovni prostor od 130 četvornih metara, u dijelu glavne zgrade koji se odvojeno prodaje, postigao je cijenu od 160.000 eura.

Po riječima stečajnog upravitelja Zdravka Čupkovića za ostale nekretnine, među kojima je glavna zgrada, nije bilo zanimanja.

Prva početna cijena za prodaju glavne zgrade bila je 11,3 milijuna eura, a danas se prodavala za 8,4 milijuna eura.

Čupković je izjavio da je do sada prodano ukupno osam nekretnina Transadrije te da je isplaćeno oko 76 posto tražbina vjerovnika.

Tvrtka sada ima 85 zaposlenih i nakon manje krize, koja se dogodila nakon ulaska u Europsku uniju, u posljednja tri mjeseca ponovno posluje pozitivno.

Čupković je naveo da je u tijeku postupak osnivanja nove tvrtke u koju bi prešli zaposlenici, koncesije i bankovna jamstva kako bi se omogućila prodaja udjela tvrtke i nastavak djelatnosti.

Transadrija je u stečaju od rujna 2011. godine, imovina joj je procijenjena na 167,7 milijuna kuna, a priznato je 183,07 milijuna kuna tražbina vjerovnika.

 

Source: poslovni.hr

Publisher: poslovni.hr