Vrhunski poslovni centar Adris u Jagićevoj ulici uskoro će dobiti sve svoje stanare. Nakon Uprave Adrisa, u planu je da se tijekom kolovoza useli i Croatia osiguranje te će najatraktivniji poslovni objekt u Zagrebu konačno biti u potpunosti useljen. Ovih se dana uređuje golemo predvorje, u tijeku su i druga završna ušminkavanja prvih šest katova, dok je uređenje uredskih prostora Uprave Adrisa na osmom i dijelu sedmog kata završeno još prije nekoliko mjeseci.

 

Arhitekti, autori zgrade Adrisa, su Ivica Plavec, Ivan Zdenković i Žanet Zdenković Gold, dok će total design unutarnjeg prostora podpisati arhitektica Vedrana Ergić. Ona je autorica korporativnog dizajna veličine 14.000 kvadrata. Na našem podneblju ništa sličnih razmjera u smislu total designa prostora za neku korporaciju nije dosad zabilježeno.

 

Prvi smo obišli ovaj prostor koji ekskluzivno donosimo, uz napomenu da je proces uređenja još u tijeku. Susretljivošću Predraga Grubića, direktora korporativnih komunikacija Adris grupe, dobili smo mogućnost za “prijevremenu” objavu u javnosti ovog jedinstvenog poslovnog prostora koji će se do zadnjeg detalja urediti za mjesec dana. Adris je, uz svoj primarni biznis, posljednjih godina postao i vodeći generator vrhunskih arhitektonskih ostvarenja i dizajna, što se sada u njihovu velikom centru osjeća na svakom koraku.

 

Povijesni muzej

 

Poslovni centar Adris izgleda izvana kao “razvedena” staklena plavo-sivo-zelenkasta kocka. Sadrži dvije podzemne i osam nadzemnih etaža. Samo staklena fasada veličine je 12.000 kvadrata. Cijela investicija iznosi više od 30 milijuna eura. Gradnja poslovnog centra Adrisa, započeta 2011., završila je prije nekoliko godina, ali iz više razloga nije odmah počelo uređenje interijera. Objekt je dulje vrijeme bio prazan.

 

- Jedan od većih razloga je taj što smo čekali da Republika Hrvatska počne uređivati Hrvatski povijesni muzej koji bi trebao biti u našem neposrednom susjedstvu. Želja je bila da se zajedno uselimo u uređeni blok. No, jednostavno više nismo mogli čekati jer su nam naši prostori postali tijesni. Većina zaposlenika Croatia osiguranja, koji će se useliti u kolovozu, dolazi iz naših prostora u Miramarskoj ulici i Zagrepčanki. Sada smo u okružju zgrade na kojoj nisu počeli radovi, koja je u lošem stanju i nadamo se da će uređenje budućeg Hrvatskog povijesnog muzeja uskoro krenuti - kaže Damir Vanđelić, investicijski direktor u Adrisu.

 

 

Zeleni vrt

 

Naime, u susjedstvu se nalazi prazna zgrada, nekoć austrougarska vojarna koju je projektirao Rupert Melkus 1881. godine i koja je kasnije bila zgrada Tvornice duhana Zagreb. Tu će biti Hrvatski povijesni muzej čiji radovi zapinju već godinama.

 

Poslovni centar Adris, ističu u toj korporaciji, stvoren je kako bi svojim korisnicima omogućio uvjete za dobar, uspješan i kreativan dan. Impresivan je interijer Uprave Adrisa na osmom katu, sav u zagasitim tonovima koji su gotovo u suprotnosti sa svjetlom koje dolazi kroz velike staklene stijene. Opremljen je najboljim namještajem suvremenog dizajna, s poslovnim salonima za sastanke, vrhunskim uredima i prostorima za prijem gostiju. Ovdje se može vidjeti i jedna divna otvorena galerija na kojoj rastu, kao živa slika gledano iz unutrašnjosti, breze. Prisutan je i element vode kroz dugački vodeni zeleni vrt u unutrašnjosti kata. Neki su vrhunski poslovni prostori na samom vrhu zgrade površine od 1000 četvornih metara. Sve ostavlja elegantan, udoban, čak i duhovan dojam.

 

 

Taktilni detalji

 

Unutrašnjost zgrade je uređena tako da se osjeća razumijevanje za korporativni način funkcioniranja Adrisa, njihove dnevne aktivnosti, način međusobne komunikacije. U smislu pojavnosti, odnosno izgleda čitavog prostora, upečatljivi su svi katovi koji su oku ugodni i svi atraktivno opremljeni i namješteni. Svuda su uz radne prostore prisutni i prostor za odmor i ugodu.

 

Također se osjećaju i mnogi taktilni detalji, kao što je dodir s tkaninom kada se navuku zastori u “staklenoj” sobi za sastanke na sedmom katu, jednoj od brojnih prostorija u zgradi za poslovne sastanke. Ili se hoda po mekanom tapisonu na nekim od katova. U prostorima od sedmog kata pa prema dolje prevladavaju uglavnom svijetli tonovi i neki su uredi gotovo bijeli. Oko 85 posto prostora u cijeloj zgradi je open space. U zgradi je i puno bilja u teglama, ali su zasađena i stabla, njih desetak, od kojih su neka u samom objektu, a druga su na terasama-galerijama.

 

Slaganjem i izmicanjem kocki i kvadara u prostoru nastali su brojni zimski i otvoreni vrtovi i terase sa zelenilom, koji su bitni za susrete i odmor zaposlenika. objekt ima devet terasa. Zgrada nudi razne ambijente. Kroz prozore svugdje u zgradi puca divan pogled, primjerice na krov crkve Svetog Blaža ili s druge strane prema Trešnjevci i dalje.

 

Green bar

 

Zgrada se u prizemlju-lobiju otvara prema istoku do četvrtog kata. Na četvrtom katu je zimski vrt i green bar za zaposlenike. Prostor zimskog vrta uzdiže se do vrha zgrade.

 

U prizemlju je elegantan lobi, u duhu uređenja prostorija na vrhu zgrade. Uređuje se i buduća poslovnica Croatia osiguranja u prizemlju koja ima ulaz izvana. U unutrašnjosti trga, koji se nalazi između Adrisove zgrade i budućeg muzeja, uređuje se kao dio ove poslovne zgrade i ekskluzivan restoran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: jutarnji.hr